Запалени по йогата пловдивчани се включиха в асана демонстрация на Римския стадион в Пловдив

С усмивка и ентусиазъм деца и възрастни, между които и две индийски фамилии, живеещи в града от години, се включиха във вчерашната йога демонстрация по повод Международния йога ден. Под ръководството на инструктора Мариянка Лулчева те изпълниха половинчасови упражнения в стил асани.

            Празникът беше открит от Виделина Гандева, представител на организаторите от Пловдив Тех Парк и Орфей Клуб Уелнес. Екипът на технологичния парк работи от години по съвместни проекти с Индия и в момента очаква акредитация за стартиране на Международно висше училище по информатика и електронно лидерство „Махатма Ганди”. Идеята е да се привлекат студенти и докторанти от Индия за обучение във висши училища в Пловдив и България, което ще допринесе за развитие на секторите туризъм и образование.

             Вчерашната йога практика е част от поредицата инициативи, изграждащи връзката между Община Пловдив, Посолствата в Индия и България, индиййската диаспора в града и региона и бизнеса на двете държави в областта на културата, туризма и ИТ сектора.

            Демонстрацията беше заснета с цел отбелязване на Световния ден на йога и популяризиране на Римския стадион сред индийската общност в България и по света. За целта беше заснето видео, което ще се разпространи от организаторите със съдействието на Община Пловдив, посолствата в двете държави, индологическа фондация „Изток – Запад”, Фондация „Българо-индийски технологичен форум”, Университета по хранителни технологии – Пловдив, Образователния комплекс в Пловдив Тех Парк и Център за здраве и щастие – Пловдив към ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕШ.

            От 8 до 9 юли Пловдив Тех Парк със съдействието на Община Пловдив организира конференция „Иновативно образование и туризъм” и фестивал за култура и кулинария ”Ароматите на Индия”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *