Все повече индийци се насочват към хранителни добавки, за да останат във форма

Тъй като светът продължава да предприема стъпки за излизане от продължаваща спешна здравна ситуация, сега е много важно да се запазите здрави и имунизирани. Животът със сигурност е в процес на приспособяване в “новото нормално“. Сега трябва да бъдем наистина предпазливи по отношение на имунитета си и да се съсредоточим върху изграждането му. Е, това не е ракетна наука, но със сигурност се нуждае от някакво ниво на отдаденост, мотивация и дисциплина. Преди да тръгнем по пътя на здравословното хранене, знайте, че не е нужно да спазваме ограничителни диети или да оцеляваме само от салати и сурови храни. Храненето здравословно трябва да се разглежда в по-цялостен смисъл.

В днешно време, изглежда, има огромна промяна в предпочитанията на хората с нарастване на търсенето на хигиенни продукти и хранителни добавки, тъй като искат да запазят безопасността си. Време е да ви вдъхновим да включите хранителните добавки като пробиотици към диетата и ежедневните си режими.

Това, което привлече повече внимание и изведе хранителните добавки в центъра на вниманието, е тяхната специфична способност да помагат в борбата с болестите и вирусите като цяло. Макар консумацията на качествена храна винаги да е желана и особено важна по време на всяка спешна здравна ситуация, хората не винаги могат да имат достъп до питателни храни по различни причини. Хората, които не се хранят добре, могат да застрашат имунната си система и ще бъдат изложени на по-голям риск от различни бактериални, вирусни и други инфекции. В допълнение, стресът и безпокойството, причинени от пандемията, могат допълнително да изчерпят основните хранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да поддържа здравето си. Това е фазата, когато тялото ни се нуждае от външни източници на хранителни вещества, за да компенсира това, което не получава чрез храната.

Като цяло, няколко витамини и минерали играят съществена и допълваща роля в подпомагането на имунната система – особено витамини А, В6, В12, С, D, Е и фолиева киселина, както и минералите цинк, желязо, селен и магнезий. Цинкът е компонент на много ензими и транскрипционни фактори в клетките в тялото. Намалените нива на цинк могат да намалят способността на индивида да постигне “адекватен имунен отговор” към инфекции. Витамин С също е кофактор за много ензими и подобрява тяхната функция в цялото тяло. Действа като антиоксидант, ограничавайки възпалението и увреждането на тъканите, свързани с имунните реакции. Известно е, че добавките с витамин D намаляват шансовете за развитие на остри инфекции на дихателните пътища. Много от тях трябва да се използват и като комбинации за постигане на максимални резултати.

Недохранването обаче е основната грижа в Индия. Според доклад на Световната банка, Индия губи близо 12 милиарда долара брутен вътрешен продукт (БВП) поради недохранване. В бюджета на Съюза за 2020-21 г., деклариран преди блокирането, също се наблюдава увеличено разпределение на 35 600 крони за програми, свързани с храненето, поради което потребителите трябва да правят прогресивни промени в ежедневието си, за да водят по-балансиран и здравословен живот. Днес това стана актуално повече от всякога. Стремежът към уелнес си проправи път да бъде неразделна част от начина на живот на съвременния човек и „грижата за себе си“ се превърна в новото съществено нещо сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *