Проучване в Индия: Топ 10 Най-добри университети за обучение в Индия, 2020

Бихте ли искали да учите в известен и престижен индийски университет в Индия? Ето списъка с десетте най-добри университета, които ще учат в Индия, 2020 г. с техните контакти и локации.

Тези университети ще бъдат или частни или публични, които се фокусират върху научните изследвания, технологиите, медицинската наука, фармацевтичното образование или изследванията или инженерството.

Университетите са институти, в които се изгражда кариерата на студентите. Така че тези институти играят неразделна роля в изграждането на възпитание и кариера на дете.

Те трябва да влязат в професионалния си живот след завършване на образованието си от такива институции. Където и да отидат, името на университетите, от които се дипломира или магистър, остава с тях до последния. Така че е необходимо да знаете за някои от най-добрите индийски университети, ако някой иска да бъде допуснат там. Студентите днес се борят трудно да разберат кой университет е най-добре да се приемат.

Така че в тази статия сме класирали някои от най-добрите университети, които да учат в Индия, и ще ви информираме за тях. Ние класирахме тези университети според методологиите на кариерата 360. Следва класацията на университетите в Индия.

Това е класирано от десетте най-добри университети в Индия. Наслади се!Таблица на съдържанието

10. ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ ПО ТЕХНОЛОГИЯ (MADRAS)

Според кариерното 360 университетско класиране през 2014 г. той е получил оценка 342.2. MMSharma е председател. Това е инженерен и изследователски университет и е основан през 1959г.

ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ ЗА ТЕХНОЛОГИЯ е публичен университет в Индия и се намира в Ченай Тамил Наду в Индия. Университетът е разположен срещу университета в Анна. Субра Суреш е включена в своите забележителни възпитаници.

Те имат опит от 550 преподаватели. QS света в международен план я класира на 312. Той също беше класиран на 49 от QS Asia и също беше класиран на 4-то място от India Today.

То бе класирано на 5-то място от Outlook India. Докато Монетен го класира на номер 5.ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

9. ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ ПО ТЕХНОЛОГИИ (KANPUR)

Очевидно тази технологична институция е получила оценка 349.1. Тази оценка се дава според методологията на 360 кариери.

Това е публична институция, която се намира в Канпур (Утар Прадеш) в Индия. Тази технологична институция е основана през 1951 г. Забележителни възпитаници са Раджеев Мотвани, Манидра Агравал, НР Нараяна Мърти и Сатиндра Дюби. Д-р Индранил Мана е директор на този престижен технологичен институт.

Те са преживели 395 преподаватели. Общата площ на кампуса е 1055 декара. Vox Populi и NERD са списанията, които са за неговите студенти.

Това списание е за науката и технологиите. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

8. ДЖЕВАХАРЛАЛ НЕХРУ ЦЕНТЪР ЗА НАПРЕДЪК НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ (Бангалор)

Това е мултидисциплинарна изследователска институция, разположена в Бенгалуру Карнатака, близо до Института Махатма Ганди.

Тази изследователска институция е основана през 1989 г. Това е правителствен институт с 50 опитни служители. Манчанахали е канцлерът. Отделът за наука и технологии на правителството на Индия създаде тази изследователска институция.

Тази институция е създадена, за да отбележи столетницата от раждането на Pandit Jawaharlal Nehru. Професор CN R. R. Rao е основател на изследователския институт.

Много от списанията се публикуват и от преподавателите. Тези списания са Nature, Journal of Fluid Mechanics, Journal of American Chemical Society и Nature Medicine. Класирахме го на № 8 заради спечелената оценка.

Резултатът е 349.1. Това беше класирано като десетте най-добри университети за обучение в Индия. Наслади се!ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

7. УНИВЕРСИТЕТ НА ПАНЯБ (ЧАНДИГАР)

Класирахме този престижен университет в Пенджаб на номер седем, защото той получи резултат от 362.0, а той е публичен университет. Разположен в територията на Съюза Чандигарх.

Първоначално е основана през 1882 г. в Лахор Пакистан. Неговите забележителни възпитаници включват Man Mohan Singh. Той беше четвъртият министър-председател на Индия и той служи на Индия от 2004 до 2014 г. Той принадлежи към Индийския национален конгрес и той е роден на двадесет и шест септември.

Освен това тя включва Калпана Чаула и Сушма Сварадж в своите забележителни възпитаници. Вицепрезидентът на Индия е канцлер на университета. Докато професор Арун Кумар е заместник-канцлер.

Тя е свързана с UGC, AIU и NAAC. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

6. ВСИЧКИ ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ ПО МЕДИЦИНСКИ НАУКИ (НОВ ДЕЛИ)

Тази институция е класирана на номер шест заради резултата си от 364.1. Този медицински университет е основан през 1956 г. и има степен на приемане от 8 процента през 2011 г.

През 2011 г. в него са записани общо 1442 ученици. Разположен е в Ансари Нагар Изток в Гаутам Нагар Ню Делхи.

Неговите забележителни възпитаници включват Рамеш С. Дека, Дипак Чопра и Панда Рамаканта и много други. Той има обща сума от 180 милиона долара годишно.

Декан на университета е д-р П. К. Юлка. Той има 840 преподаватели. DR MC Mishra е режисьор.

Той беше класиран на номер 1 от India Today и Outlook India. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

5. ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ ПО ТЕХНОЛОГИИ (ДЕЛИ)

Това е публичен университет. Тази технологична институция е основана през 1961 г. Председател д-р Виджай Баткар.

Този кампус присъства в градската зона в Ню Делхи в Индия. Те са осигурили общежития както за мъже, така и за жени.

Има общо 13 общежития, които са улеснени от студенти. Единадесет за момчета, докато само две за момичетата. Те са улеснили женените студенти с различни апартаменти.

Всички хостели получават името на различни планински вериги в Индия. Този технологичен престижен университет беше класиран на международно ниво под номер 222 през 2013 г. в световната класация на QS в света.

През 2009 г. той също е класиран на номер 3 от проучването на Mint Government College. Той е класиран на номер пет в нашия списък заради резултата от 371.7. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

4. УНИВЕРСИТЕТ НА ДЕЛИ (ДЕЛИ)

Класирахме тази престижна институция на Делхи на номер четири. Причината е четвъртата най-висока оценка, получена сред другите университети, които са 372.2.

Той е публичен университет и е известен със своите изследвания. Основан е през 1992 г. Университетът в Делхи се финансира от индийското правителство. Проф. Динеш Синг е вицеканцлерът.

Кампусът е в градската зона. Тя е свързана с UGC, AIU и NAAC. Той беше класиран на първо място от India Today.

През 2014 г. QS Asian го класира на 81, а Bricks nation го класира на 39. Неговите забележителни възпитаници включват Narendra Modi. Той е министър-председател на Индия. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

3. ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ ПО ТЕХНОЛОГИИ (KHARAGPUR)

Поставихме този престижен университет на номер три. Причината за класирането му в нашия списък е получената оценка. Резултатът е 386.6.

През 2013 г. тя беше класирана на 58 в класацията на QS Asian University. Според университетската класация на академичните постижения, тя е била класирана на номер 439. И според монетния двор тя е класирана на номер 4.

През 2013 г. той бе поставен от India Today на номер 3. Този технологичен университет е създаден от индийското правителство. Университетът е създаден през 1951 г. и се намира в Харагпур в Западен Бенгал в Индия.

Той има 2403 членове на административния факултет по време на 470 членове на академичния факултет. Този кампус е от 2100 декара. Той беше класиран на международно ниво на № 346 от световната университетска класация на QS. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

2. Индийски технологичен институт (BOMBAY)

Тази технологична институция има оценка 389.8. Това е обществена инженерна институция. Престижният университет в Индия се намира в Повай в Мумбай.

Този технологичен университет е основан през 1958 г. Директор на университета е професор Дайвинг В. Хахар.

Има опитни преподаватели. 565 преподаватели обучават и изграждат кариерата на студентите със своите специализирани знания и умения.

Кампусът му е разположен в градска зона. Общата площ на кампуса е 550 декара. Официалният уебсайт на университета помага на студентите да получат онлайн информация и те могат да помогнат за решаването на различни запитвания на хората относно информация или прием.

Това беше класирано от десетте най-добри университета за обучение в Индия. Наслади се! ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

1. ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ НА НАУКИТЕ (БАНГАЛОР)

Този университет оглави нашата класация. Според оценка 451.1 той е класиран номер едно. Това е изследователска институция, разположена в Карнатака Бенгалуру, Индия.

Този престижен изследователски университет е създаден през 1899 г. и е основан на 27 май 1909 г. Неговите забележителни възпитаници включват Siva S Banda, MRS Rao, Sudha Murthy, Amiya Pujari и много други. Анураг Кумар е директор на институцията. Jamsetji Tata е основател на тази обществена институция.

Кампусът е разположен в градска зона. През 2013 г. тя беше класирана на номер 24 в света, докато беше класирана на четири от класацията за QS университет. Освен това тя постигна класиране сред 91 до 100 от световната класация на Times Higher Education Reputation World 2011.

Според академичната класация на световните университети той е класиран сред най-добрите 500 университета. Той е номер 1 от класацията за репутация на Индия.ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

Списък на 10 Най-добрите университети за обучение в Индия

S.noИменаМестоположение / Контакти
1ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ НА НАУКИТЕ (БАНГАЛОР)CV Raman Ave, Бангалор, Карнатака 560012, Индия
Тел: + 91 80 2293 2004
2Индийски технологичен институт (BOMBAY)Powai, Мумбай, Махаращра 400076, Индия
Тел: + 91 22 2572 2545
3ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ ПО ТЕХНОЛОГИИ (KHARAGPUR)Kharagpur, Западна Бенгалия 721302, Индия
Тел: + 91 3222 255 221
4УНИВЕРСИТЕТ НА ДЕЛИ (ДЕЛИ)Ню Делхи, Делхи 110021, Индия
Тел: + 91 11 2700 6900
5ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ ПО ТЕХНОЛОГИИ (ДЕЛИ)Индийски технологичен институт в Делхи
Hauz Khas, Ню Делхи-110 016, Индия
Тел: 011 2659 7135
6ВСИЧКИ ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ ПО МЕДИЦИНСКИ НАУКИ (НОВ ДЕЛИ)Ансари Нагар Изток, Гаутам Нагар, Ню Делхи, Делхи 110029, Индия
Тел: + 91 11 2658 8700
7УНИВЕРСИТЕТ НА ПУНЯБ (ЧАНДИГАР)Сектор 14, Chandigarh, 160014, Индия
Тел: + 91 172 253 4818
8ДЖЕВАХАРЛАЛ НЕХРУ ЦЕНТЪР ЗА НАПРЕДЪК НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ (Бангалор)Jakkur, Бенгалуру, Karnataka 560064, Индия
Тел: + 91 80 2208 2782
9ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ ПО ТЕХНОЛОГИИ (KANPUR)Калянпур, Канпур, Утар Прадеш 208016, Индия
Тел: + 91 512 259 0151
10ИНДИЙСКИ ИНСТИТУТ ПО ТЕХНОЛОГИЯ (MADRAS)Sardar Patel Rd, срещу CLRI, в близост до Института за рак на Адяр, Адяр, Ченай, Тамил Наду 600036, Индия
Тел: + 91 44 2257 8280

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Гореспоменатите са някои известни, престижни и известни университети в Индия. Тези институции се класират според резултата, даден им.

Резултатът им се дава по кариерната 360-градусова методология. Повечето от гореспоменатите университети също се класират в международен план. Те също са класирани от Индия Днес, Монетен двор.

Повечето от университетите в нашия списък са свързани с технологии, изследвания, инженеринг или медицински науки. Не е парче торта да получите прием в тези университети.

Необходима е много упорита работа от студентите, за да се свържат с толкова голямо име. Ние също можем да знаем значението на тези университети, като разгледаме забележителните им възпитаници.

Източник: worldscholarshipforum.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *