Tesco целѝ 300% ръст на продажбите на веганско месо

Tesco са си поставили за цел да продадат четири пъти повече алтернативен протеин за месо до 2025 г., тъй като се покачва търсенето на вегански продукти.

Супермаркетът – гигант иска 300% увеличение на продажбите в сравнение с 2018 г. като част от стремежа към устойчивост.

Той ще има за цел да продава повече колбаси и бургери на растителна основа, както и продукти, предназначени да имитират месо.

Tesco заяви, че производството на месо и млечни продукти е оказало „значително въздействие“ върху околната среда като регионите на Амазонка и Серадо в Бразилия, и „е признато като основен фактор за изменението на климата“.

Най-големият търговец на дребно в Обединеното кралство има за цел да представи повече продуктови линии на растителна основа, както и да продаде повече от вече наличните си линии, каза говорител.

Те включват „готови ястия, алтернативи за панирано месо, колбаси на растителна основа, бургери, киш, пайове и др.

Tesco заяви, че иска да се съсредоточи върху това продуктите да бъдат достъпни и иновативни. Той също така ще съхранява алтернативи на месо заедно с месо – „например колбаси Ричмънд и колбаси на растителна основа в Ричмънд, за да се представят заедно“, се казва в него.

Също така ще започне да публикува продажбите на растителни протеини като процент от общите продажби на протеини всяка година.

Tesco си постави за цел да се придържа към мерките, които е разработил в партньорство с благотворителната организация за околната среда WWF.

Таня Стийл, главен изпълнителен директор на WWF, заяви: „Справянето с въздействието върху околната среда на това, което ядем и как го произвеждаме, никога не е било толкова спешно.

По-рано този месец в доклад на WWF се казва, че популациите на дивата природа са намаляли с повече от две трети през последните 50 години.

Г-жа Стийл казва: „Хранителната система е определена като най-големият виновник, но също така предоставя една от най-големите възможности за преобръщане на тази тенденция; ребалансирането на диетите ни е критична част от това.“

Tesco също предприема редица стъпки за намаляване на хранителните отпадъци, включително партньорство с приложението за споделяне на храна Olio.

Между 2014 г. и 2019 г. продажбите на растителни храни в Обединеното кралство са нараснали с 40%, от 582 млн. Паунда на около 816 млн. Паунда, заяви анализаторската компания Mintel през януари . Очаква продажбите да бъдат над 1,1 млрд. Паунда до 2024 г.

Всички супермаркети в Обединеното кралство предприемат стъпки, насочени към това да направят бизнеса си по-екологичен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *