Стартъпите в Индия скачат с 57% по схемата на правителството на PM Mоди

FinancialExpress

От около 24 927 компании, признати за стартиращи компании през ноември миналата година от Департамента за насърчаване на индустрията и вътрешната търговия, броят им е скочил до 39 114 стартиращи компании към 3 ноември 2020 г.

Водещата схема на правителството на Modi за популяризиране на индийската стартираща екосистема – Startup India е свидетел на 57% ръст в броя на признатите от правителството стартиращи компании.

DPIIT документ Vision миналата година е насочен към 50 000 нови стартиращи компании, 20 лакш директни и индиректни работни места до 2024 г., заедно с 500 нови инкубатори и ускорители, 100 иновационни зони в градските местни органи и седем изследователски парка в помощ на стартиращите компании. DPIIT също така предложи да се разпредели целият корпус от 10 000 крори фонд от фондове, заедно с увеличаване на финансирането на КСО за инкубатори. Отделът също така каза, че ще бъде създаден Индийски стартов фонд от 1000 рупии за технологични стартиращи компании=

Въпреки това, въпреки че стартиращите компании остават ключов компонент за предприемачеството в Индия, техният дял в брутния вътрешен продукт (БВП) на страната не е известен. „От Департамента за насърчаване на индустрията и вътрешната търговия не поддържа данни за приноса към БВП от стартиращи компании“, заяви министърът на търговията Пиюш Гоял в писмен отговор на въпрос в „Раджа Сабха“ през септември тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *