Сегашната ситуация е точното време за Аюрведа и традиционната медицина да станат още по-популярни: Думи на Нарендра Моди при откриването на Глобал Аюрведа Форум

FinancialExpress

„Настоящата ситуация представлява подходящ момент за Аюрведа и традиционната медицина да станат още по-популярни в световен мащаб“, каза Моди в препратка към пандемията COVID-19.

Хората осъзнават ползите от Аюрведа и нейната роля за повишаване на имунитета, отбеляза той.

„Благодарение на популярността на Аюрведа ни очаква силна възможност и не трябва да я губим. Младежите използват широка гама от аюрведа продукти. Нараства съзнанието за интегриране на Аюрведа с научно обоснована медицинска наука “, каза той.

„От името на правителството осигурявам пълна подкрепа на света на Аюрведа. Индия създаде Националната мисия. Националната мисия AYUSH започна да популяризира медицинските системи AYUSH чрез рентабилни услуги на AYUSH “, каза премиерът.

Той също така посочи, че Световната здравна организация също е обявила създаването на Глобален център за традиционна медицина в Индия.

Студенти от различни страни идват в Индия, за да изучават Аюрведа и традиционните лекарства и това е идеалното време да помислим за световен уелнес, заяви той.

Двадесет и пет държави, участващи в световния фестивал на Аюрведа, са страхотен знак и показват нарастващ интерес към Аюрведа и традиционните форми на медицина, каза Моди.

Премиерът също така призова за задълбочаване на изследванията на Аюрведа, традиционната форма на лекарства, и помоли стартиращите фирми да разгледат особено продуктите на Аюрведа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *