Премиерът Моди стартира разпространение на ваксинацията срещу COVID-19 на 16 януари в цялата страна

Официална информация от посолството на Индия в България.

Над 3000 места във всички щати и съюзните територии ще бъдат виртуално свързани по време на старта.

Около 100 бенефициенти ще бъдат ваксинирани на всяко място в деня на стартирането.

Премиерът Шри Нарендра Моди ще стартира разпространението на ваксинацията срещу COVID-19 в цялата страна на 16 януари 2021 г. в 07:00 ч. чрез видеоконферентна връзка. Това ще бъде най-голямата програма за ваксинация в света, обхващаща цялата територия на страната. По време на старта виртуално ще бъдат свързани 3006 сесионни места във всички щати и съюзните територии. Около 100 бенефициенти ще бъдат ваксинирани на мястото на всяка сесия в деня на започването.

Тази програма за ваксинация се основава на принципите за ваксиниране на приоритетните групи, като здравните работници, както в държавния, така и в частния сектор, включително работниците от Интегрираните служби за детско развитие, ще получат ваксината през този етап.

Програмата за ваксинация ще използва Co-WIN, онлайн цифрова платформа, разработена от Министерството на здравеопазването и семейното благосъстояние, която ще улесни в реално време достъпа до информацията за запасите от ваксини, температурата на съхранение и индивидуалното проследяване на бенефициентите на ваксината срещу COVID-19. Тази цифрова платформа ще подпомага ръководителите на програми на всички нива, докато се провеждат ваксинационните сесии.

Създаден е и специален център за обаждания 24×7 – 1075 – за адресиране на запитвания, свързани с пандемията от COVID-19, разпространението на ваксини и софтуера Co-WIN.

Адекватни дози както на COVISHIELD, така и на COVAXIN вече са доставени в цялата страна до всички провинции / съюзните територии с активната подкрепа на Министерството на гражданската авиация. По-нататък те биват доставени от правителствата на щатите/ съюзните територии до съответните области. Подготвени са всички мерки за започване на програмата, почиваща на принципите на Ян Бхагидари (обществено сътрудничество).

Кабинет на министър-председателя, Ню Делхи

***

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *