Премиерът Моди с видеообръщение към Президента на Руанда и Министър-председателя на Дания по време на Раисинския диалог

Официална информация от Посолството на Индия в България

На 13 април 2021 г. премиерът Нарендра Моди произнесе обръщение на Първата сесия на Раисинския диалог във виртуален формат, заедно с главните гости Н.Пр. Пол Кагаме, президент на Руанда и Н. Пр. Мете Фредериксен, Министър-председател на Дания.

Шестото издание на престижния Раисински диалог, организирано съвместно от Министерството на външните работи и Фондацията за изследване на наблюдателите, се проведе виртуално от 13 до 16 април 2021 г. Темата на изданието през 2021 г. беше „#Вирален свят: огнища, извънредни стойности и извън контрол” (“#ViralWorld: Outbreaks, Outliers and Out of Control”.)

Премиерът Моди отбеляза, че настоящото издание на Раисинския диалог се провежда във важен момент от човешката история на фона на пандемията от COVID-19, която върлува в света повече от година. Премиерът призова глобалната общност да извърши интроспекция по някои уместни въпроси в настоящия контекст.

Премиерът подчерта, че глобалните системи трябва да се адаптират, за да се справят с основните причини, а не само със симптомите. Премиерът призова да държим човечеството в центъра на нашите мисли и действия и да създадем системи, които да адресират днешните проблеми и предизвикателствата на утрешния ден.

Премиерът също така разгледа усилията на Индия за борба с пандемията, както в страната, така и под формата на помощ за други страни. Той призова за полагане на съвместни усилия с цел посрещане на различните предизвикателства, породени от пандемията, и отново подчерта, че Индия ще сподели силните си страни в полза на глобалното благо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *