Премиерът Моди обяви Модхера за първото в Индия 24×7 село, захранвано със слънчева енергия

Премиерът Нарендра Моди на 9 октомври обяви Модхера в квартал Мехсана в Гуджарат за първото село в Индия, работещо 24×7 със слънчева енергия.бръщайки се към митинг, премиерът каза: „Днес е влята нова енергия на развитие за Модхера, Мехсана и целия Северен Гуджарат. От електричество, вода до пътища и железници. Много проекти, свързани с млечните продукти, развитието на уменията и здравеопазването, бяха днес са тържествено открити и са положени основните камъни.“Той добави, че Модхера е била известна с храма на Слънцето, сега ще бъде известна и като село, захранвано от слънчева енергия.

Превръщането на Modhera в първото денонощно захранвано от слънчева енергия селище в страната включваше разработването на наземна слънчева електроцентрала и повече от 1300 слънчеви системи на покрива на жилищни и правителствени сгради, се казва в съобщение на правителството.

По-рано през деня министър-председателят положи основния камък и посвети множество проекти на стойност над ₹ 3900 крори в Модхера, Мехсана в Гуджарат.

Той също посети храма Модхешвари Мата в Модхера, изпълни даршан и пуджа.

Image

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *