Търговската област Колаба в Мумбай ударена от най-тежкия порой от 1974 насам

По материал от Hindustan times

https://www.hindustantimes.com/mumbai-news/heaviest-one-day-rain-in-august-since-1974-batters-mumbai-s-colaba/story-Iqd72SiepiazvKGNF6lSQO.html?fbclid=IwAR2exXQ486motu8WCnAP-SyZgXMEQk02fZ3W9F9Rcbu38yoxtDm6IOQsU9w

Властите помолиха жителите да останат на закрито, тъй като няколко офиса са затворени, тъй като служителите в тях работят от вкъщи, заради коронавируса. Три крана се сринаха на пристанището Jawaharlal Nehru Port Trust , но никой не беше ранен.
Това е най-силният порой през август за 47 години в Мумбай, дом на финансовите пазари в Индия и централната банка, който заля големи части от мегаситито и наруши бизнеса и услугите.

Метеорологичната станция в Колаба регистрира 33,2 сантиметра (13 инча) валежи за 24 часа до 8:30 ч. в четвъртък, което е най-голямото наводнение за един ден през август от поне 1974 г. насам, според индийския метеорологичен отдел. От умерени до силни валежи се прогнозират за днес, придружени от силни ветрове с до 80 километра в час.

Тежките порои в града може да попречат на борбата му срещу пандемията от коронавирус. Мумбай е сред най-тежко засегнатите градове в страната, който има повече от 1,8 милиона потвърдени инфекции и близо 40 000 смъртни случая.

Поривите на вятъра, понякога с над 100 километра в час, повредиха табелата на върха на 29-етажната сграда, в която се намира най-старата борса в Азия в центъра на Мумбай, и пожарната беше повикана, за да гарантира, че тя не се е разбила на земята.

Резервната банка на Индия, разположена на крачка от BSE, трябва да обяви решението си по паричната политика на обяд местно време в четвъртък. Общината на Мумбай съобщи за малки градски свлачища, които блокираха трафика, задръстени улици и падналите дървета, които повредиха електрическите стълбове в определени части на града. Езеро, което снабдява Мумбай с вода, започна да прелива.

В някои райони бяха спрени местни влакове, а автобусите бяха отклонени. Уддхав Такерай, главен министър на щата Махаращра, чиято столица е Мумбай, помоли местните власти да бъдат нащрек. Общинската корпорация направи уговорки за временни убежища в някои училища за преместване на хора от наводнени райони, се казва в публикация в Twitter.

Затруднения в търговския живот, поради проливни дъждове, които наводняват пътища и ниско разположени райони, са редовно явление в Мумбай през сезона на мусоните, властите в мегаситито от 18 милиона се борят с рушащата се инфраструктура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *