Опитайте Rajasthani Pachmel Dal, ястиe с високо съдържание на протеини

Pancharatna Dal Рецепта: Pachmel dal е раджастански специалитет, направен с прекрасна комбинация от arhar dal, chana dal, dhuli urad dal, moon dal (chilkewali) и dhuli moong dal.

В Индия използват за храна над 50 бобови и лещени разновидности. Варивата са сърцето на индийската кухня и индийците казват, че могат да не ядат месо, риба и зеленчуци, но не могат да се откажат от любовта си към бобовите. Червените, жълтите и черните зърна и ястията с тях носят краткото, но запомнящо се име дал.

 „Яж дал и роти*, пей си имената Божи”, гласи популярна поговорка в Индия.

Със сигурност може да се предположи, че дал се прави във всяко индийско домакинство почти всеки ден за обяд или вечеря, или и двете. В нашата страна има толкова много сортове дал, че можем да избираме сляпо всеки от тях за всеки ден от седмицата и все още не изчерпваме почти списъка. Това е най-добрият и най-вкусният начин да изпълним ежедневните си нужди от протеин; и нека добавим тук, че това е и едно от най-простите индийски ястия за приготвяне. Комбинирайте го с ориз, роти или парата, със или без гарнитура, и имате пълноценно ястие, готово за вашето семейство.

Не искаме да ви губим времето, като ви даваме само още една рецепта за дал; сигурни сме, че ги имате в изобилие. Но това, което имаме за вас, е комбинация от различни dals, овалени в едно ястие, която смесва различните вкусове и хранителни свойства от всеки дал и ви предлага мрежа от любимите ви дали в едно хранене. Панкратна дал ли ви идва на ум сега? Изчакайте, докато отхвърлите тази рецепта, мислейки, че вече я знаете. Този дал, наречен pachmel dal, е подобен на panchratna dal, направен с 5 вида dal, но предлага съвсем ново изживяване на вкусовете.

Ето пълната рецепта тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *