Най-дългият луксозен речен круиз в света, обхващащ 4000 км от Варанаси до Асам, ще стартира през януари

Бобинс Абрахам

IndiaTimes

Акценти

Наречен Ganga Vilas Cruise, пътуването свързва Варанаси в Утар Прадеш с Дибругарх в Асам, пътувайки през Колката и Дака.Според министъра първото пътуване ще започне на 10 януари от Варанаси; круизът ще стигне до Bogibeel в квартал Dibrugarh в Асам на 1 март.Круизът ще се управлява по модела на ПЧП от Органа по вътрешните водни пътища на Индия (IWAI), Antara Luxury River Cruises и JM Baxi River Cruises.

Най- дългият луксозен речен круиз в света, покриващ разстояние от около 4000 км, ще стартира през януари 2023 г., каза министърът на пристанищата, корабоплаването и водните пътища на Съюза Сарбананда Соновал.

Наречен Ganga Vilas Cruise, пътуването свързва Варанаси в Утар Прадеш с Дибругарх в Асам, пътувайки през Колката и Дака.

World

Маршрут на круиза Ganga Vilas  

Корабът ще премине и през национални паркове и светилища, включително делтата на Сундарбан и националния парк Казиранга.

Акцентите от обиколката включват свидетелство за древния „Ganga Aarti“, изследване на природните чудеса на най-голямата мангрова гора в света, посещение на Mayong, люлката на „черната магия“ в Индия, и откриване на несметните културни богатства на най-големия речен остров в света свят.

Според министъра първото пътуване ще започне на 10 януари от Варанаси; круизът ще стигне до Bogibeel в квартал Dibrugarh в Асам на 1 март.

Ще пътува от Варанаси и ще стигне до Патна на 8-ия ден, преминавайки през Буксар, Рамнагар и Газипур. Круизът ще измине почти 1100 км в Бангладеш, преди да влезе в Индия. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *