НАД 700 ХИЛЯДИ МЕЖДУНАРОДНИ ТУРИСТИ ПОСЕТИХА КАНКУН ПРЕЗ ЯНУАРИ

TravelOffPath

Въпреки нарастващите ограничения за пътуване след глобалната пандемия, туризмът в Канкун продължава да процъфтява. Неотдавнашен доклад за пътническия трафик от Grupo Aeroportuario el Sureste (Asur) казва, че летището в Канкун е обслужило над 700 хиляди пътници през месец януари, съобщава Cancun Sun. Ранните месеци на годината обикновено представляват скок във ваканционните пътувания, тъй като туристите в северните райони се измъкват към по-топлия, слънчев климат.

Въпреки появата на COVID-19 и скорошните ограничения за пътуване, особено тези, свързани с изискванията за тестване на канадци и американци, ваканционните тенденции твърдо продължават.

Ограниченията за пътуване обаче до известна степен възпрепятстват търсенето на пътувания до региона. Асур съобщи, че Канкун е приел 769 хиляди пътници през декември, отбелязвайки спад от близо 60 хиляди пристигащи през януари.

Въпреки това, обемът на трафика, който Канкун продължава да получава, е един, за който трябва да бъдете приятно оптимистични, особено тъй като много други туристически дестинации биха били в екстаз да приемат броя туристи, които Канкун е.

Освен това Канкун продължава да се възстановява от смущения в пътуванията по време на настъпването на глобалната пандемия и е на стабилен път към възстановяване.

В перспектива през април 2020 г. Канкун получи исторически минимум от седем хиляди международни туристи. Оттогава регионът се възстановява изключително добре и се очаква да постигне силно представяне през 2021 г.

Съответно Asur очаква, че те ще регистрират значително възстановяване на резултатите, тъй като търсенето на пътници се увеличава. Освен това Асур посочва, че облекчаването на ограниченията допълнително ще рационализира времето, необходимо за пълно възстановяване.

В тази връзка мексиканското правителство призова чуждестранните лидери да облекчат ограниченията, за да предотвратят продължителни икономически последици.

В съвместно изявление между Министерството на туризма и Министерството на външните отношения правителството на Мексико призова Канада да оттегли настоящите си ограничения, като заяви:

„Правителството на Мексико обещава, че най-скорошната мярка, обявена от премиера Джъстин Трюдо, може да бъде оттеглена възможно най-скоро, за да се предотврати дълбока икономическа криза в региона на Северна Америка.“

Канада наскоро наложи изискването за отрицателен резултат от теста на COVID-19 за всички входящи международни пристигащи по въздух, а също така принуди националните превозвачи да прекратят полетите до Мексико, Централна Америка и Карибите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *