Може ли Индия да предостави на авиокомпаниите от ОАЕ маршрути с връщане на печалбата?

Индия планира постепенно да повиши международните полети с пълна честота.

GulfNews

Постепенното отваряне на маршрутите на Индия за международни полети е най-добрата възможност за авиокомпаниите от ОАЕ след внезапното спиране на услугите до Обединеното кралство и несигурното търсене от останалата част на Европа.

Въпросът сега е колко скоро Индия ще позволи да се възобновят тези пълни полетни услуги? „Нормалното редовно възобновяване на международните полети не се очаква поне през лятото“, според източник от авиоиндустрията .

Понастоящем маршрутите в Индия се обслужват предимно от Air India, националната авиокомпания, както и от вътрешните превозвачи.

Авиокомпании като Emirates също оперират, но честотите са изключително ограничени. По отношение на услугите, които се предлагат, превозвачът в Дубай предлага високо конкурентни цени, падайки под Dh1000 за изключително влиятелния сектор Мумбай.

Плановете са налице
Индийските държавни служители потвърдиха, че ще има по-нататъшно отваряне на международните въздушни пътувания.

„Министерството на гражданската авиация може да вземе решение в консултация с Министерството на вътрешните работи въз основа на оценката на ситуацията“, заяви правителството в новите си насоки за съдържанието на вируса.

Докато Индия удължи забраната си за международни търговски полети до 28 февруари, специалните товарни полети и разрешените от регулатора на гражданската авиация съгласно двустранните сделки с въздушни балони с избрани държави ще продължат да работят.

Спиране
Индия спря всички входящи и изходящи международни полети, както и вътрешни въздушни пътувания през март 2020 г. като част от една от най-тежките мерки за блокиране за борба с COVID-19. Оттогава полетите до и от Индия се възобновиха поетапно с около 20 странни държави по временни споразумения за пътуване, които също са известни като „въздушни мехурчета“.

Проверка на очакванията
„Откриването на Индия е единствената по-добра новина за известно време“, каза Андрю Чарлтън, управляващ директор на Aviation Advocacy. „Ще помогне, но няма да замести – пазарният микс е различен и ще отнеме време за възстановяване.“

Силен удар
Решението на правителството на Обединеното кралство е особено вредно за превозвачите от ОАЕ.

Миналият четвъртък полетите бяха временно преустановени след решението на Обединеното кралство да добави ОАЕ към забраната си за пътуване. Този ход по същество затвори един от най-натоварените въздушни маршрути в света.

Това е последното препятствие за превозвачите на ОАЕ, които бавно се връщаха в почти оперативен режим, след като пандемията унищожи глобалното търсене на пътувания.

„Пазарът между Обединеното кралство и ОАЕ дава много висока доходност и дори с пандемията, Емирейтс беше започнал да увеличава полетите до Обединеното кралство отзад при поискване“, каза Садж Ахмад, главен анализатор, StrategicAero Research. „Накратко, това е остър финансов удар за британските авиолинии, Emirates и Etihad.“

Изчакване на паркинг
Тези нови ограничения ще „принудят Емирейтс и Етихад или да пренасочат капацитет, или да паркират самолети, докато ситуацията не се промени“, каза Ахмад.

„Накратко, съкращаването на приходите може да не е възможно, тъй като търсенето навсякъде в световен мащаб е слабо – става дума по-скоро за контролиране на разходите и разходите. Самолетите за паркиране може да са единственият отговор в близко бъдеще. „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *