Microsoft създава център за данни на стойност 2 милиарда долара в Телангана

IndianITBlogs

Според някои източници има съобщения, че Microsoft със седалище в Редмънд, Вашингтон, планира да инвестира около 2 до 2,25 милиарда долара в Хайдерабад, Телангана, за развитието на център за данни в ИТ центъра на Индия. Microsoft и правителството на Telangana са в процес на дискусии, за да получат потвърждение на предложението.

Тази инвестиция се очаква да бъде една от най -големите инвестиции на ИТ гиганта за разработване на най -големия център за данни извън САЩ.

Диалогът между висшето ръководство на Microsoft и държавното правителство започна преди няколко месеца от KT Rama Rao, министър на ИТ и индустриите, Telangana .

Въпреки че все още няма официално потвърждение от никоя от страните, се очаква предложението да бъде в последния етап на обсъждане. Все още не е ясно дали центърът за данни ще бъде разположен на едно място или Microsoft ще трябва да намери множество места за него и колко инвестиции ще трябва да направи, за да завърши разработката.

Според служителя на ИТ отдела Microsoft е поискала от държавното правителство да запази поверителността на диалозите, които се случват между тях.

Според корпоративния вицепрезидент на Microsoft Ноел Уолш, PR екипът на Microsoft не е отговорил на изпратения до него имейл. Тази година ИТ гигантът има за цел да разшири своите центрове за данни в още 10 страни по света.

Той каза, че за устойчиво бъдеще те планират да създават нови центрове за данни на скорост от 50-100 центрове за данни всяка година.

Microsoft India също е създала център за развитие в Хайдерабад, от 1998 г., който е един от най -големите центрове за изследвания и развитие на Microsoft извън САЩ.

Друг глобален ИТ гигант, Amazon Web Services (AWS) също избра Telangana да разположи втория си център за данни в Индия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *