Кинозалите в Индия отварят след 7 месечна карантина, но при строги мерки за безопасност

Киносалоните в няколко части на страната бяха отворени след седем месеца в четвъртък с няколко филмови ентусиасти, които се впускат предпазливо в гледане на филми в ерата на COVID-19 „безконтактно“ с алтернативни места за сядане, 50% капацитет и пакетирани закуски. Докато театрите и мултиплексите остават затворени в щати като Махаращра, Тамил Наду, Керала и Чхатисгарх, те се отварят на няколко места, включително Делхи и части от Мадхя Прадеш и Гуджарат, но при строги мерки за безопасност.

PVR, най-големият изложител на филми в Индия с 845 екрана в 176 салона в 71 града, заяви, че 10 държави и четири съюзни територии са дали “зелена светлина”. Съответно PVR започна да работи в 487 кина.

В националната столица повечето киносалони останаха затворени, а малкото отворени отново привлякоха много малко членове на публиката.

Първото предаване на PVR Naraina беше специална прожекция на „Thappad“ за 40 воини на коронавирус, включително лекари и доброволци от гражданската защита, докато членовете на персонала и техните семейства гледаха „Tanhaji“ в PVR Cinema’s в 3C’s Mall в Lajpat Nagar.

Cinepolis и INOX, другите големи играчи в бизнеса, започнаха да излъчват филми от четвъртък с акцент върху мерките за безопасност, включително строги санитарни процедури и социално дистанциране.

Съвместният управляващ директор на PVR Ltd Санджеев Бийли заяви, че следващите две седмици ще бъдат пробни за театралната верига, но кино бизнесът ще се върне назад.

Освен задължителни проверки на температурата, маски и дезинфекциращи средства за ръце, мултиплексите стават цифрови с електронни билети вместо традиционни хартиени, самопроверка с QR кодове, споделяне на седалката на аудиторията и местоположението на седалката и онлайн поръчка на храна и напитки.

Индия има около 8 750 екрана. От тях 3100 са в мултиплекси, а 5650 са единични екрани, работещи предимно в малки нива II, III и под градовете. Много киносалони бяха затворени още преди да започне карантината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *