Как F&B стартиращите трансгранични кухни са реализирали приходи от Rs 4 Cr за по-малко от година

Стартирала през 2019 г., базираната в Делхи Cloud кухня доставя близо 10-12 хиляди поръчки всеки месец под своите седем марки и прави приходи от Rs 4 crore  в края на март тази година.

Cloud kitchens е най-новата тенденция, която бързо се утвърди в ресторантското пространство. С нарастването на търсенето на доставка на храна, съчетано с нарастващите разходи за наем в големите градове, Cloud Kitchens изглежда е по-интелигентен начин за управление на ресторантски бизнес. Те не са нищо друго освен напълно оборудвани общи помещения за собствениците на ресторанти и използват мобилни приложения, за да приемат поръчки и да доставят храна на клиентите. Някои от популярните облачни кухни в Индия днес id Swiggy’s Bowl Company и Fresh Menu. Въпреки че в Индия има ръст на тези кухни, базираните в Делхи трансгранични кухни са съсредоточени върху изкуството да правят страхотна храна. Започната през януари 2019 г., CBK твърди, че предлага висококачествена храна за различни видове кухня, при всяка възможна ценова граница и във всеки възможен формат.

Идеята е замислена в разговор на маса за вечеря между четирима приятели – Аксан Куреши, Ишита Яшви, Маянк Сингх и Мохит Мехта.

CBK

„Често говорихме за създаване на нещо смислено заедно, където не само да използваме най-доброто от нашите индивидуални таланти, но и да го изпрлатим към обществото и да имаме положително въздействие чрез създаване на мащабна заетост. По време на срещата по време на вечерята най-накрая осъзнахме, че това, което искахме да създадем заедно, трябва да бъде свързано с храната – любовта ни към страхотната храна и страстта ни да приемаме и храним другите “, казва Ишита.

Целият материал на https://yourstory.com/2020/03/food-startup-delhi-cloud-kitchens-cbk?fbclid=IwAR25YrOfZA14qyC2uaekEYlAlMq45aQdUmDxlXVoATIV6UnHr8zkKu9vmGk.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *