Кабинетът одобрява откриването на 3 индийски мисии в Естония, Парагвай и Доминиканска република

Официална информация от посолството на Индия в България

Съюзният кабинет, председателстван от премиера Шри Нарендра Моди, днес одобри откриването на 3 индийски мисии в Естония, Парагвай и Доминиканската република през 2021 г.

Стратегия за изпълнение:

Откриването на индийски мисии в тези страни ще помогне за разширяване на дипломатическия отпечатък на Индия, задълбочаване на политическите отношения, ще даде възможност за растеж на двустранната търговия, инвестициите и икономически ангажименти, ще улесни по-силните контакти между хората, ще укрепи политическия достъп в многостранните форуми и ще помогне да се получи подкрепа за индийските външнополитически цели.

Индийската мисия в тези страни също ще помогне по-добре на индийската общност и ще защити техните интереси.

Цели:

         Целта на нашата външна политика е да изгради благоприятна среда за растежа и развитието на Индия чрез партньорства с приятелски страни. В момента има мисии и постове по целия свят, които служат като проводници на нашите отношения със страните партньори.

         Решението за откриването на тези 3 нови индийски мисии е перспективна стъпка в преследването на националния ни приоритет за растеж и развитие или „Sabka Saath Sabka Vikas“. Подобряването на дипломатическото присъствие на Индия, наред с другото, ще осигури достъп на пазара за индийските компании и ще засили индийския износ на стоки и услуги. Това би имало пряко въздействие при увеличаване на вътрешното производство и заетост в съответствие с целта ни за самостоятелна Индия или „Atmanirbhar Bharat“.

Ню Делхи

30 декември 2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *