Институтът за серум в Индия SLL е в готовност с 50 млн. дози ваксина срещу Covid19

FinancialExpress

Адар Поонавала, главен изпълнителен директор на производителя на ваксини Институт за серум в Индия (SII), заяви в понеделник, че фирмата му е готова със запас от около 40-50 милиона дози ваксина Covidhield от Covid-19 . И на въпрос каква част от готовите запаси ще получи Индия, той каза пред ANI, че „Индия има толкова голямо население, че вероятно в крайна сметка ще дадем по-голямата част от тези 50 милиона дози първо на Индия“.

Поонавала беше цитиран също така, че след като „Серум Интернешънъл“ получи регулаторни одобрения „след няколко дни“, правителството ще реши колко да вземат и колко бързо.

По отношение на наличността или липсата на ваксината Covishield Covid-19, той заяви, че през първите шест месеца на 2021 г. ще има недостиг в световен мащаб. „Никой не може да помогне на това. Но ще се отслабнем до август-септември 2021 г., тъй като други производители на ваксини също могат да доставят “, добави още той.

Говорейки за дългосрочните доставки на ваксината срещу коронавирус, Poonawalla потвърди, че тъй като Индия е част от „COVAX“, SII ще продължи да дава 50% от всичко, което правят едновременно на Индия и COVAX.

Междувременно в понеделник в щатите Андра Прадеш, Пенджаб и Гуджарат започна двудневна суха проверка за готовност на здравните власти за бъдеща национална програма за ваксинация срещу COVID-19. В Гуджарат PTI съобщи, че е извършен сух цикъл на ваксинация срещу коронавирус в област Раджкот, град Раджкот, област Гандинагар и град Гандинагар. Докато в Андра Прадеш изпитанието за ваксинация Covid-19 беше проведено от правителството на щата на пет места в област Кришна. В Пенджаб областите Лудхиана и Шахид Багат Сингх Нагар (Наваншахр) бяха избрани за сухото ваксиниране срещу коронавирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *