Индийските продукти трябва да спечелят доверието на клиентите, казва Моди

HindustanTimes

Говорейки в Националния метрологичен конклав, Моди посвети националния атомен график и Bhartiya Nirdeshak Dravya Pranali на нацията

Премиерът Нарендра Моди заяви, че Индия не се стреми да запълни света с индийски продукти, но гарантира удовлетвореността на клиентите по целия свят.

Говорейки в Националния метрологичен конклав, Моди каза, че продуктите „Make in India“ трябва не само да отговарят на глобалното търсене, но и да бъдат приемани в световен мащаб заради тяхното качество.

В понеделник, докато посвещава националния атомен мащаб и Bhartiya Nirdeshak Dravya Pranali (сертифицирана програма за индийски справочни материали) на нацията и полага основите на Националната лаборатория за екологични стандарти, министър-председателят заяви, че Индия е на път да започне най-голямата Covid в света -19 програма за ваксинация.

„Индийските учени са направили успешно две ваксини Covid-19 в Индия през тази нова година и най-голямата програма за ваксинация Covid в света е на път да започне тук“, каза той на хинди.

Говорейки по програмата за сертифицирани индийски справочни материали на Съвета за научни и индустриални изследвания, Моди отбеляза, че програмата ще помогне на индустрията да произвежда качествени продукти в сектори като тежки метали, пестициди, фармацевтични продукти и текстил, като изготви система за справочни материали.

„Промишлеността преминава към подход, ориентиран към потребителите, вместо към подход, ориентиран към регулирането. С тези нови стандарти има кампания за привличане на глобална идентичност към местните продукти в кварталите в цялата страна, което ще бъде от особена полза за нашия сектор за ММСП. “

Това също ще помогне на големите чуждестранни производствени компании, идващи в Индия, да намерят местна верига за доставки.

Сертифицирани референтни материали (CRM) се използват за калибриране на измервателна апаратура, за оценка на измервателните процедури и за вътрешен или външен контрол на качеството на измерванията и лабораториите. CSIR-NPL инициира CRM производство под „Make in India“, според изявление, публикувано от CSIR в понеделник.

С атомната времева скала индийското стандартно време постига ниво на точност от 2,9 наносекунди.

Точното време с наносекундна точност се поддържа в целия свят, като се използват атомни часовници в различни национални измервателни институти (NMI) в повече от 70 страни, включително Индия. CSIR-NPL поддържа индийско стандартно време тук.

CSIR-NPL сега работи върху синхронизирането на всички часовници в страната с IST за осигуряване на цифрова инфраструктура и намаляване на киберпрестъпността. Той осигурява проследяване на IST до центровете за синхронизация на ISRO в Бенгалуру и Лакнау за програмата NavIC (Навигация с индийско съзвездие).

„Сега индийското стандартно време съвпада с международното стандартно време с диапазон на точност по-малък от 3 наносекунди. Това ще бъде от полза за организации като Индийската организация за космически изследвания (ISRO), банковото дело, железниците, отбраната, здравеопазването, телекомуникациите, прогнозата за времето, управлението на бедствия и подобни сектори … ”, каза премиерът.

Моди също положи основите на Националната лаборатория за екологични стандарти по CSIR. Според бележка на CSIR повечето инструменти за измерване на замърсяването на въздуха, използвани в Индия, се внасят със сертификати за продукти от международни агенции.

„Тези сертификати се издават въз основа на условията на околната среда на държавата, издала сертификатите, които са много различни от условията на околната среда, преобладаващи в Индия. Това се отразява на качеството на измерванията от уреда, работещ дълго време в индийски условия “, се казва в него.

Очакваната глобална пазарна стойност на оборудването и мрежата за наблюдение на замърсяването на въздуха е 3 997,8 милиона щатски долара, което се очаква да нарасне до 71 187 милиона щатски долара до края на 2025 г. Индия и други развиващи се страни са пазари, на които ще бъде инсталирано такова оборудване.

„Индия върви към водеща позиция в областта на околната среда. И все пак, по отношение на технологиите и инструментите за измерване на качеството на въздуха и емисиите, Индия зависи от другите. Това постижение ще доведе до самостоятелна зависимост в областта и ще доведе до създаване на по-ефективни и по-евтини инструменти за контрол на замърсяването. Това също ще увеличи дела на Индия на световния пазар за технологии, свързани с качеството на въздуха и емисионните технологии “, каза Моди.

„Националната синхронизация на атомния мащаб ще направи нашата навигационна система по-точна. Това може да помогне на индийската програма за индийска регионална навигационна спътникова система (Navic). Това също ще помогне на нашите системи за гражданска и военна авиация и ще ни доближи до световните стандарти “, каза Аджай Леле, старши сътрудник, работещ в областта на космическата сигурност и стратегическите технологии в Института за изследвания и анализи на отбраната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *