Индия е лидер, който ваксинира справедливо, а не по сметка: Изявление на Анита Бхатия от ООН

RepublicWorld

Най-високопоставеният представител на ООН за жените Анита Бхатия похвали Индия за лидерството на ваксините в целия свят. Индия се фокусира върху „справедливостта на ваксините“, каза Бхатия.

Помощник-генералният секретар и заместник изпълнителен директор на UN Women Анита Бхатия похвали Индия за нейното лидерство по отношение на ваксините по целия свят. Тя похвали Индия за нейните безкористни усилия за предоставяне на ваксини на различни държави в рамките на инициативата „Vaccine Maitri“. Bhatia каза, че страните сключват сделки с фармацевтичните компании, но Индия се фокусира върху въпроса за „справедливостта на ваксините“, когато светът е изправен пред тежка битка срещу смъртоносния коронавирус. Тя добави, че се чувства изключително за това, че страната помага на други държави, които се нуждаят от ваксини.

„Индия пряко помага за решаването на въпроса за справедливостта на ваксините в момент, когато светът се справя с осакатяващата пандемия на коронавируса, а богатите страни сключват странични сделки с фармацевтични компании, за да закупят повече ваксини, отколкото всъщност се нуждаят. Индия е лидер. Аз“ Толкова се гордея с моята страна за това, защото има толкова много хора, които се нуждаят от ваксини, каза Анита Бхатия в официалното си изявление. „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *