Голямата индийска DC компания VUENOW с намерение за инвестиции в България

От 20 до 28 август по покана на пловдивските фирми „Пловдив Тех Парк” АД  и „Орфей Клуб Уелнес” АД в България са на бизнес посещение шестима представители на индийската компания VueNow https://www.vuenowonline.com , чийто офис е позициониран в столицата Ню Делхи. Фирмата е една от най-значимите в сферата на съхранение на данни и ИТ услуги за безпроблемно извършване на бизнес. Техните DC (центрове за данни) имат за цел да улеснят по-бързото и ефективно функциониране, като предоставят резултати и възможности за растеж на индустриите по целия свят, работещи в различни области. Бизнес делегацията е водена от г-н Sukhwinder Singh – главен мениджър на компанията.

            От страна на домакините делегацията се съпровожда от г-н Нирадж Кумар – зам.-председател на Българо-индийския технологичен форум – Пловдив. Основната цел на посещението на VueNow е създаване на бизнес контакти с български фирми и държавни институции за изграждане на центрове за данни на важни локации в България.

            Програмата на делегацията включва официални посещения в градовете София, Пловдив и Бургас. На 23–ти гостите се срещнаха с Министъра на икономиката г-н Кирил Петков и с г-н Стамен Янев, директор на Българска агенция за инвестиции. Те обсъдиха с министър Петков своите инвестиционни намерения и получиха потвърждение за пълна подкрепа. Министърът разясни подробно всички възможни варианти за успешно осъществяване на инвестицията. Придружаващи делегацията бяха представители на ръководството на Пловдив Тех Парк – г-жа Васка Стоянова и г-н Венелин Йорданов, които изявиха готовност пловдивският Европейски колеж по иновативни технологии да поеме обучението на персонала в бъдешия DC.

            През първия ден от посещението си индийските бизнесмени се срещнаха с представители на Министерство на туризма, където направиха предложение за провеждане на един от най-големите индийски филмови фестивали в България. Проектът се финансира от DC компанията и има мащаба да бъде значимо събитие по линия на Boost туризма. От МТ потвърдиха, че ще съдействат според своите възможности. От Българската търговско-промишлена палата и София Тех Парк също проведоха ползотворни разговори с индийските инвеститори. Преди да отпътуват към Пловдив, бизнесемените са на прием в Индийското посолство.

            От 24 до 26-ти август бизнесмените ще посетят град Пловдив, където ще подпишат меморандум за сътрудничество с Пловдив Тех Парк и ще се срещнат с г-н Стефан Стоянов – зам.-кмет по „Образование, бизнес развитие и европейски политики”.  В Бургас индийските гости ще бъдат посрещнати от кмета на общината.

            Центровете за данни са гръбнакът на света, свързан с интернет. Те ще добиват все по-голяма значимости ще разрастват своите мощности.Бизнес предприятията сега все повече се стремят да прекроят своите бизнес модели, за да извлекат ползи от тази нова парадигма за споделяне на ресурси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *