Първата дама на Турция Ердоган се среща с Аамир Кхан от Боливуд, обсъждат социални проекти

Турската първа дама Емине Ердоган прие световно известната боливудска звезда и директор Аамир Кхан в събота в президентската резиденция имението Хубер в Истанбул.

Срещата бе поискана от Кхан, който информира Ердоган за започнатите от него проекти за социална отговорност, включително Фондацията за вода, която той и съпругата му създадоха, за да доставят вода в засегнатите от суша райони в Индия.

Кхан сподели, че първата дама изпълнява важни социални проекти и следва дейности по хуманитарна помощ, а тя го поздрави за смелото му засягане на социалните проблеми във филмите му.

Ердоган е известна като най-изявеният патрон и публично лице на „Zero Waste Project“ (Проект Нулеви отпадъци) , който стартира през 2017 г.

Кхан сподели, че съпругата му е живяла кратко време в Турция, което е довело до по-близки отношения с турците, а и двете общности имат много сходства като общата фамилна структура в Индия и Турция, както и приликата и общите корени на думите в езиците и на двете страни.

Богатата историческа структура на хранителната култура и занаятите в двете страни също бяха сред темите за разговор.

Хан сподели спомени как е започнал да се занимава с кино под влияние на майка си, която мюсюлманка.

Голямата боливудска звезда е в Турция от миналата седмица, за да потърси алтернативни места за заснемане на неговия филм, Laal Singh Chaddha, адаптация на класическия филм от 1994 г. „Forrest Gump“. Заснемането на филма беше прекратено, поради огнището на коронавирус в Индия.

Очаква се той да заснеме останалата част от филма в множество турски провинции, включително Нийде, Адана и Истанбул и покани първата дама да присъства на снимачната площадка.

По-рано индийският актьор посети провинция Адана, като се срещна с фенове, които се тълпяха, за да се срещнат с боливудската звезда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *