Четиримата терористи от „Джайш-и-Мохамед“ бяха убити

Официална информациа на Посолството на Индия в България

Усилията на базираната в Пакистан групировка „Джайш-и-Мохамед“ за „причиняване на опустошение“ отново бяха осуетени, казва премиерът Моди ден след сблъсъка в Джаму и Кашмир

Убийството на четирима терористи, принадлежащи на базираната в Пакистан терористична организация „Джайш-и-Мохамед“ в Джаму и Кашмир, осуети „усилията за причиняване на опустошение“, заяви премиерът Нарендра Моди след преглед на сигурността на високо равнище в петък, 20 ноември 2020 г.

След среща за преглед на ситуацията по отношение на сигурността в Съюзната територия той също благодари на силите за сигурност за осуетяване на терористичния заговор

Изявлението на премиера се появи на фона на съобщения, че терористите, убити при сблъсък със силите за сигурност в Нагрота в четвъртък, са заподозрени, че планират „нещо голямо“ по повод годишнината от терористичната атака в Мумбай на 26/11.

В разговор в Twitter премиерът Моди каза: „Неутрализирането на 4-имата терористи, принадлежащи към базираната в Пакистан организация „Джайш-и-Мохамед“ и наличието на големи запаси от оръжия и експлозиви у тях показва, че усилията им за нанасяне на големи разрушителни действия и опустошение отново са осуетени. „

Премиерът благодари на силите за сигурност за тяхната изключителна смелост и професионализъм в следващ туит.

„Нашите сили за сигурност отново показаха изключителна храброст и професионализъм. Благодарение на тяхната бдителност, те са победили подъл заговор за поразяване на целеви демократични учения на местно ниво в Джаму и Кашмир “, каза премиерът.

Предвидено е населението на Съюзната територия да гласува на първите по рода си избори за Областни съвети за развитие (ОСР), които трябва да се проведат на няколко фази между 28 ноември и 22 декември.

В четвъртък полицията на Джаму и Кашмир заяви, че четирима терористи са били убити при сблъсък между силите за сигурност и терористи в района на Нагрота в Джаму и Кашмир.

Смята се, че сблъсъкът е започнал след като превозно средство, в което терористите са пътували, е било заловено от служители на силите за сигурност в близост до площадката за плащане на пътен данък на магистралата при Бан, областта Нагрота.

Двама полицейски служители са били ранени при тричасовия сблъсък в близост до площадката за плащане на пътен данък при Бан, на националната магистрала Джаму-Шринагар, в която участваха полицейските сили от резерва и индийската армия заедно с полицията.

От тях са иззети единайсет пушки АК-47, три пистолета, 29 гранати и други устройства, включително мобилни телефони и лекарства с пакистанска маркировка, информираха от полицият чрез Twitter.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *