Честит Ганди Джаянти 2020 – Индия чества 3 национални празника

Топ 50 пожелания, послания и цитати, ознаменуващи раждането на великия лидер, международния ден на ненасилието и деня на смеха

Ненасилието не е дреха, която се облича и сваля по желание. Седалището му е в сърцето и трябва да е неразделна част от нашето същество. Пожелавам ви много щастлив Ганди джаянти.
Да се достави удоволствие на едно сърце с едно действие е по-добре от хиляда глави, които се кланят в молитва. Спомняйки си учението на великия водач по повод рождението му. С пожелание за щастлив Ганди джаянти.

Нека си спомним за Махатма, който разтърси света по нежен начин. С пожелание за щастлив Ганди джаянти.
Живей така, сякаш утре ще умреш. Научете се така, сякаш ще живеете вечно – Ганди. Спомняйки си великия лидер на рождената му годишнина. С най-добри пожелания за вас и вашето семейство по повод Ганди джаянти. Достатъчно лесно е да бъдете приятелски настроени към приятелите си. Но да се сприятелиш с този, който се смята за твой враг, е квинтесенцията на истинската религия. Другото е просто бизнес. Добри пожелания по повод годишнината от рождението на великия лидер Махатма Ганди. Най-добрият начин да откриете себе си е да загубите себе си в услуга на другите. Нека поводът на Ганди джаянти ни напомни винаги да помагаме на другите. С пожелание за мир и хармония от нашия край. Честит Ганди джаянти 2020. Щастието е, когато това, което мислиш, казваш и правиш, е в хармония. Отбележете деня, който отбелязва важността на ненасилието, като си спомните великия лидер. Честит Ганди джаянти.

Това е празничен ден. Ден за оценка на специален човек, човекът, който завинаги ще бъде героят на нашата нация, който е научил света на ненасилие. Пожелавам ви много щастлив Ганди джаянти. Ако имам убеждението, че мога да го направя, със сигурност ще придобия способността да го направя, дори да я нямам в началото. Спомнете си великите уроци, преподавани от проповедника на ненасилието на рождения му ден. Честит Ганди джаянти. Днес е 2 октомври, денят, който отбелязва рождения ден на Махатма Ганди, един от най-великите хора, родени някога в Индия. С най-добри пожелания към вас в деня, който празнува ненасилието и храбростта. В този специален ден помнете какво е преподавал и разпространявал Гандиджи. Око за око прави целия свят сляп. Следвайте ненасилието и бъдете любезни. Най-добри пожелания за Ганди джаянти. „Desh ke liye jisne vilas ko thukraya tha, tiag videshi dhage usne khud hi khaadi banaya tha, pehen ke kaath ki chappal jisne satyagrahe ka raag sunaya tha, woh Mahatma Gandhi kehlaya tha.“ Спомнете си великия лидер на рождената му годишнина. Пожелавам ви най-доброто по повод Ганди джаянти. Нека духът на истината и ненасилието да бъде с нас по време на този Ганди Джаянти. С най-добри пожелания към вас в този ден, който отбелязва значението на ненасилието в живота ни. Може би никога няма да разберете какви са резултатите от вашите действия, но ако не направите нищо, няма да има резултати. С пожелание за щастлив и спокоен Ганди джаянти.

Ето и 30 мотивационни и вдъхновяващи мисли от самия „Баща на нацията“ .

1. Око за око завършва единствено с това, че целият свят става сляп.


2. Най-добрият начин да намериш себе  си, е да изгубиш себе си в служба на другите.


3. Слабият никога не може да прости. Прошката е атрибут на силния.


4. Не бива да губиш вяра в човечеството. Човечеството е океан; ако няколко капки в океана са мръсни, океанът не става мръсен от това.


5. Щастие е тогава, когато мисълта и изреченото са в хармония.


6. Властта бива два  вида.  Едината е придобита чрез страх от наказание, а другата – посредством действия на любовта. Властта, основана на любов, е хиляда пъти по-ефективна и трайна от тази, произлизаща от страх от наказание.


7. Живей така, все едно ще умреш утре. Учи така, все едно ще живееш вечно.


8. Моят живот е моето послание.


9. Силата не произлиза от физическите възможности.  Тя идва от несломимата воля.


10. Удовлетворението е в усилието, не в постигането, пълно усилие означава пълна победа.


11. Можеш да разтърсиш света по нежен начин.


12. Няма нищо, което да погубва тялото така, както тревогата, и този, който има някаква вяра в Бог, трябва да се срамува, ако се тревожи за каквото и да било.


13. Знам, да прогониш гнева от нечие сърце е трудна задача. Тя не може да бъде постигната чрез обикновени лични усилия. Тя може да бъде изпълнена единствено по Божие благоволение


14. Молитвата не е искане. Тя е копнеж на душата. Тя е ежедневно приемане на нечия слабост. По-добре е в молитвата да имаш сърце без думи, отколкото думи без сърце.


15. Добротата, саможертвата и щедростта не са изключителна собственост на нито една раса или религия.


16. Нека всеки от нас бъде достатъчно силен да умре от смърт на мъченик, но нека никой не ламти за мъченичество.


17. Моята религия е основана на истината и ненасилието.Истината е моят Бог. Ненасилието е средствата, които Го реализират.


18. Нетърпимостта, сама  по себе си, е форма на насилие и е препятствие пред растежа на истинския демократичен дух.


19. Моралът е основата на нещата, а истината е същността на целия морал0


20. Гневът и нетърпимостта са врагове на правилното разбиране1


21. Ако нямах чувство за хумор, отдавна да съм се самоубил.


22. Добрият човек е приятел на всички живи неща


23. Всеки трябва да намери вътре в себе си своя мир. И той ще е истински, когато не може да бъде повлиян от никакви външни обстоятелства3


24. Страхливият е неспособен да покаже любов;  тя е прерогатив на смелия.


25. Никой не може да ме нарани без моето позволение.


26. По света има толкова гладни хора, че пред тях Бог не би могъл да се прояви по друг начин, освен под формата на хляб.


27. Пред Божия трон човекът ще бъде съден, не според действията му, а по неговите намерения. Защото само Бог чете нашите сърца.


28. Да вярваш в нещо, и да не го живееш, е безчестно.


29.Ненасилието изисква двойна вяра – вяра в Бог и също вяра в човек.


30. Където е любовта, там е и Бог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *