Чандигарх 7-ми най-добър район в училищното образование: Доклад

Tribuneindia

Найна Мишра

Чандигарх, 1 юли

UT е определен за седмия най-добър район в страната за училищно образование въз основа на доклада на Министерството на образованието на Съюза за индекса за оценка на резултатите за областите (PGI-D).

Това е първият път, когато министерството съставя индекса на областно ниво за отчета за 2019-20 г. UT отбеляза 457 от 600 в районната класация. Област Сикар в Раджастан оглави класациите с 488 точки, следвана от област Каннур в Керала с 461 точки. Чандигарх се справи по-добре от всички подразделения на Делхи. Най-високите точки, отбелязани в националната столица, са от дивизията в Ню Делхи (438), с 19 под резултата на UT.

Чандигарх също оглави Трисити, като Мохали осигури 419, а Панчкула 358 точки. Индексът за оценка на представянето (PGI) е сравнително нов параметър за измерване на представянето на държавите в училищното образование.

Структурата на PGI-D включва обща тежест от 600 точки в 83 индикатора, групирани в шест категории, т.е. резултати, ефективна транзакция в класната стая, инфраструктурни съоръжения и права на учениците, безопасност в училище и защита на децата, дигитално обучение и процес на управление.

Целта е да се помогне на дистриктите да дадат приоритет на областите за намеса в училищното образование и по този начин да подобрят оценката. В индекса за оценяване на представянето (PGI) за 2021 г. Чандигарх беше вторият най-добър в училищната класация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *