Центърът одобрява ₹10,900 crore по PLI схема за хранително-вкусовата промишленост

HindustanTimes

Съюзният кабинет, председателстван от министър-председателя Нарендра Моди, одобри схемата, която ще помогне да се създадат много нови работни места, да се увеличи износът и да се осигури по-широк спектър от продукти с добавена стойност за потребителите.

Съюзният кабинет, председателстван от министър-председателя Нарендра Моди, одобри схемата, която ще помогне да се създадат много работни места, да се увеличи износът и да се осигури по-широк спектър от продукти с добавена стойност за потребителите.

“ Решението е знак на почит към нашите земеделски производители“, заяви министърът на храните Piyush Goyal по време на брифинга.

Министърът на информацията и радиорсъобщенията Пракаш Джавадекар каза, че правителството в бюджета е обявило схемата PLI за 12-13 сектора. 

.“Това ще увеличи производството на хранителни продукти с добавена стойност, ще привлече чуждестранни инвестиции, ще създаде възможности за работа, освен че ще се възползва от земеделските производители с възнаграждаващи цени за продукцията“, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *