Царевицата Desi е суперхрана, която трябва да приемате през този сезон. Rujuta Diwekar споделя защо

IndiaToday

Известният диетолог Ружута Дивекар се включи в Instagram, за да сподели ползите за здравето от консумацията на царевица Desi през този сезон.

Мусонът е тук и е толкова блажено време да седнете с чаша чай с горещи пакори отстрани. Вече ти се стичат лигите? Е, позволете ни да насочим вниманието ви към вашето здраве. Въпреки че сезонът наистина е освежаваща промяна от изгарящите летни горещини, той също изисква от вас да полагате допълнителни грижи за здравето си.

Промяната на сезона води до редица здравословни проблеми и подлага на изпитание имунитета ви. Човек е предразположен към лоши условия и сезонен грип, алергии или обикновена настинка. Разбира се, можете да вземете достатъчно предпазни мерки, за да сте здрави. Хранителната диета, трябва да добавим, е на първо място. О, и трябва да се уверите, че сте добавили дези царевица към вашата мусонна диета. Чудите се защо? Е, знаменитият диетолог Ружута Дивекар наскоро отиде в Instagram, за да сподели как дези царевицата, известна още като макай, е суперхрана.

Тя разкри няколко ползи за здравето от консумацията на царевица и също така сподели различни начини за приемане на тази суперхрана през този сезон.

  • съдържа витамин B и фолиева киселина, необходими за осигуряване на добра коса и предотвратяване на побеляването
  • фибрите, които ще ви отърват от запек
  • и вкус за успокояване и регулиране на нивата на кръвната Ви захар.

Как да я консумирате –

Изпечете я, сварете гя, превърнете я в патиче или роти и й се насладете в пълния й блясък.

Забележка –
Американска царевица, поп царевица и други подобни, моля, извинете ме, не говоря за вас. Говоря за моите красиви перленобели, местните сортове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *