Борба с измамите: Добре е да имаме възлово тяло за борба с телекомуникационни / цифрови измами, но трябва да направим потребителите по-информирани

FiaincialExpress

Докато правителството създава възлов орган, изкореняването на такива елементи ще се нуждае от обучение на потребителите по цифрова хигиена, разпознаване на фишинг повиквания, имейли, SMS и т.н.

Центърът се справи добре, като сигнализира, че гледа сериозно на цифровите и телекомуникационни измами, като създаде възлов орган, който да се занимава с подобни въпроси. Звеното за цифрово разузнаване (DIU) ще се координира с телекомуникационни компании, финансови институции и правоприлагащи органи, за да гарантира, че подобни измами няма да се разпространяват.

Предвид квантовия скок в цифровите транзакции в Индия, има спешна нужда да се съсредоточи върху предотвратяването на измами. Въпреки че повечето инструменти за онлайн транзакции идват с превъзходни проверки за измами, фактът, че измамниците постоянно правят иновации и отговарят на променящите се проверки, прави DIU императив.

Докато Trai от време на време издава правила, много измамници успяват да останат под радара, както показа инстанцията на PayTM.

Миналата година компанията обвини телекомуникационните компании, че не са спазили надлежния процес при регистриране на масови SMS-потребители и телеобаждащи се, след като такива играчи са изтеглили парите на потребителите на PayTM.

Докато правителството създава възлов орган, изкореняването на такива елементи ще се нуждае от обучение на потребителите за цифрова хигиена, разпознаване на фишинг повиквания, имейли, SMS и т.н.

Правителството е предприело няколко стъпки, както и финансовите институции, но те трябва да влязат в подробностите за откриване на атаки и да обучат съответно потребителя. Това трябва да се прави периодично, тъй като начинът на действие на атаките еволюира, за да стане по-сложен и легитимен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *