Анти-Covid лекарството 2-DG на DRDO ще намали зависимостта от кислород

TimesofIndia

Лъч светлина за индийския народ е новото лекарството 2-DG, което се предлага под формата на прах в саше и се приема през устата, като се разтваря във вода. Първата и втората партида ще бъдат използвани по ограничен начин. първите дози ще бъдат пуснати в понеделник. Лекарството ще бъде използвано в AIIMS, болници с въоръжени сили, болници DRDO и всякакви други възникнали нужди. От юни нататък то ще бъде достъпно за всички болници.

Генералният контролер на наркотиците в Индия (DGCI) одобри оралното лекарство за спешна употреба като допълнителна терапия при пациенти с умерена до тежка коронавирусна инфекция, съобщи министерството на отбраната по-рано този месец.

Одобрението на лекарството дойде в момент, когато Индия се бори с рекордната вълна от пандемията на коронавируса, която разтегна здравната инфраструктура на страната до краен предел. „В продължаващата втора вълна на COVID-19 голям брой пациенти са изправени пред тежка кислородна зависимост и се нуждаят от хоспитализация. Очаква се лекарството да спаси ценни животи поради механизма на неговото действие в заразените клетки. Това също намалява престоя в болницата на пациенти с COVID-19 „, съобщи министерството.

Опустошителната втора вълна на Covid-19 изглежда вече е достигнала своя тупик. Седемдневната средна стойност на дневните случаи е спаднала в продължение на седем последователни дни, степента на положителност през последната седмица е спаднала под 20%, а активните случаи са намалели с над 1,5 лак през този период. Смъртните случаи продължават да са високи и може да останат такива още известно време, въпреки че средните дневни смъртни случаи са спаднали незначително през последните два дни. В неделя Индия съобщи за 3,11,170 нови случая, 3,62,437 изписвания и 4077 смъртни случая през последните 24 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *