5 подправки и техните невероятни ползи за здравето

HindustanTimes

Кардамонът помага за стимулиране на стомаха да произвежда повече киселини, което от своя страна помага за засилване на храносмилането. Освен това помага като прекрасен освежител за уста. Шафранът, от друга страна, има антиоксидантни свойства и помага за намаляване на възпалението.

Подправките са неразделна част от всяка типична индийска кухня. Независимо дали става дума за добавяне на подправки към храната или за обоняване и определяне на изблика на вкусове за вкусовите рецептори, храната не може да бъде представена без щипка подправки в нея. Подправките обаче са нещо повече от вкус и вкус – те идват и със своите ползи за здравето. Диетологът Анджали Мукерджи проучи ползите за здравето на пет от най-използваните подправки в индийската храна и написа за ползите от всяка от тях в скорошната си публикация в Instagram. (Unsplash)

Кардамон: Кардамонът помага за стимулиране на стомаха да произвежда повече киселини, което от своя страна помага за засилване на храносмилането.  Освен това помага като чудесен освежител за уста. (Unsplash)

Кардамон: Кардамонът помага за стимулиране на стомаха да произвежда повече киселини, което от своя страна помага за засилване на храносмилането. Освен това помага като чудесен освежител за уста.

Карамфил: Карамфиловото масло е антибиотик и помага за облекчаване на болката в случай на зъбобол. (Unsplash)

Карамфил: Карамфиловото масло е антибиотик и помага за облекчаване на болката в случай на зъбобол.

Пипер: Пиперът има антиоксидантни и антибактериални свойства.  Той действа като стимулант за вкусовите рецептори и помага за производството на стомашни киселини – това от своя страна помага за храносмилането. (Unsplash)

Пипер: Пиперът има антиоксидантни и антибактериални свойства. Той действа като стимулант за вкусовите рецептори и помага за производството на стомашни киселини – това от своя страна помага за храносмилането.

Канела: Тази подправка помага при справяне с обикновените настинки.  Също така помага за контролиране на нивата на кръвната захар при пациенти с диабет и преддиабет. (Unsplash)

Канела: Тази подправка помага при справяне с обикновените настинки. Също така помага за контролиране на нивата на кръвната захар при пациенти с диабет и преддиабет.

Шафран: Състои се от антиоксидантни свойства и помага за намаляване на възпалението. (Unsplash)

Шафран: Състои се от антиоксидантни свойства и помага за намаляване на възпалението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *