Четвъртият крикет турнир за Шампионския трофей на Посланика 2021 се проведе в София

Официална информация от Посолството на Индия в България

Приятелски турнир по крикет се проведе в събота, 3 юли 2021 г. на терена на Националната спортна академия „Васил Левски“ в Студентски град, София. Турнирът беше организиран от Асоциация Индия с Българската Федерация по Крикет. Това беше четвъртият такъв годишен турнир по крикет, проведен в София за Шампионския трофей на посланика 2021.

Г-н Ловеш Шарма, президент на Асоциация Индия, информира, че три отбора по крикет са участвали в турнира. Това включваше Индийско-Българския Крикет клуб (IBCC), Крикет клуб на Медицинския университет в София и Крикет клуб на варварите. Победител в турнира беше Крикетният клуб на Медицинския университет, който спечели силно оспорвания мач срещу Индийско-българския крикет клуб на финала.

Бактиан Тахири (IBCC) получи наградата за най-добър батсман на турнира, а Рохит Дхиман (IBCC) беше избран за най-добрия боулер на турнира.

Г-н Андрей Лилов, председател на Федерацията по крикет на България, заяви, че интересът към крикета като спорт нараства в България през годините и все повече хора се интересуват от играта.

Посланикът на Индия в България г-н Санджай Рана поздрави всички отбори и играчи за отличното представяне и връчи Купата на посланика като трофей за победителя на Крикет Клуб на Медицинския университет и Купата за подгласници на Индийско-Българския Крикет Клуб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *