Астронавтът на НАСА с индийски произход д-р Анил Менон разкрива, че астронавтите в космоса обичат индийска храна

IndiaTimes

„Когато хората са в космоса, храната има различен вкус, защото носът ви се запушва, защото течността започва да плува там. Така че съм чувал от много астронавти, че индийската храна е любимата им храна, защото е по-пикантна. Това е медицински факт.“

Първият полетен хирург на SpaceX, д-р Анил Менон с произход от Индия, е сред новите новобранци, които ще се явят на служба през януари 2022 г. за кандидатския клас за астронавти на НАСА за 2021 г., който ще тренира за бъдещите мисии на агенцията.  

45-годишният Менон, роден и израснал в Минеаполис, Минесота, в родители украински и индийски имигранти, преди това е служил на НАСА като хирург на полета на екипажа за различни експедиции на Международната космическа станция (МКС).  

Подполковник във военновъздушните сили на САЩ, Менон е женен за Ана Менон, която работи в SpaceX, и имат две деца. Менон разказа и за индийските си корени и любовта си към подправките. Той разкри пред  Indian Express, че за повечето астронавти индийската храна е била най-добрият избор в космоса заради подправките. 

 „Керала има специално място в сърцето ми. Хората са толкова гостоприемни. Те са толкова топли и приветливи. Прекарването на време в Индия наистина ми помогна да се настроя за тази работа, защото същите умения ще трябва да приложа като астронавт в бъдеще“, каза той пред Indian Express.  

Менон беше първият реагирал по време на земетресението през 2010 г. в Хаити като лекар при земетресението през 2015 г. в Непал и инцидента на авиошоуто в Рено през 2011 г. Във военновъздушните сили Менон подкрепяше 45-то космическо крило като летателен хирург и 173-то изтребително крило, където извърши над 100 полета с изтребителя F-15 и транспортира над 100 пациенти като част от екипа за критични въздушни грижи.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *