Актуализация на ваксината Covid-19: Проучване фаза III на ваксината Оксфорд започва в Пуна следващата седмица

Следващата седмица в болница Sassoon в Пуна ще започне фаза III на човешко клинично изпитване на ваксината срещу COVID-19, разработена от Оксфордския университет и произведена от Серумния институт Индия (SII).

„Изпитването фаза III на ваксината„ Covishield “ще започне в болница Сасон от следващата седмица. Вероятно ще започне в понеделник. Някои доброволци вече са се явили за процеса. Около 150 до 200 доброволци ще получат дозата кандидат-ваксина “, каза деканът на държавната обща болница Сасун д-р Муралидхар Тамбе .

„От събота болницата започна да записва доброволци за процеса. Тези, които желаят да се включат доброволно за ваксинацията, трябва да се свържат с болницата “, каза още той.

По фаза II се провеждат опити в Медицинския колеж Bharti Vidyapeeth, а също и в болницата KEM в града.

SII си партнира с британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca за производството на кандидат за ваксина COVID-19, разработена от университета в Оксфорд.

По-рано този месец SII паузира клиничните изпитвания на кандидата за ваксина в страната.

На 11 септември генералният контролер на наркотиците от Индия (DCGI) нареди на ДИИ да спре всяко ново набиране във фаза II и III на клиничното изпитване на ваксината до допълнителни поръчки, след като AstraZeneca направи пауза в опитите в други страни поради „необяснима болест ” на участник в изследването.

На 15 септември обаче DCGI даде разрешение на SII да възобнови клиничното изпитване на ваксината.

По материала на FinancialExpress

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *