Зелена светлина на Moderna jab

Eurones

Британският здравен регулатор одобри ваксината COVID-19 на Moderna за употреба. Това е третата ваксина, която страната одобри като част от програмата си за ваксини, заедно с тези от Pfizer / BioNTech и AstraZeneca.

Обединеното кралство е осигурило 17 милиона дози от изстрела, но не се очаква те да бъдат налични до пролетта.

Правителството заяви, че учени от Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти (MHRA) са извършили „задълбочена и строга оценка“ заедно с независимата Комисия по хуманните лекарства, за да се уверят, че тази ваксина отговаря на необходимите стандарти за безопасност, качество и ефективност, които трябва да се използват.

На въпроса за промяната в стратегията на Обединеното кралство да се даде приоритет на даването на една доза от ваксината на възможно най-много хора в риск, вместо да се осигурят необходимите две дози за възможно най-кратко време, той каза: „Ако имахме безкрайни ваксини , може да сме възприели различен подход. „

Одобрението на британския удар от американската биотехнология идва, след като миналата седмица се съобщава, че всеки от 50 души в Англия е имал COVID-19, според нови данни, цитирани от Джонсън на пресконференция във вторник.

Службата за национална статистика изчислява, че 1,1 милиона души в частните домакинства на Англия са имали вируса между 27 декември и 2 януари.

Същия ден страната регистрира нов дневен максимум за случаите на COVID – 60 916. За първи път общият брой надхвърля 60 000.

Ново блокиране в цялата страна влезе в сила в полунощ във вторник и идва в сложен момент по време на пандемията с Великобритания, която се бори с нов вариант на вируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *