Защо Crypto е следващата голяма тенденция във финансовото планиране

Автор:Скот Грахам CoinDesk.com

Криптовалутата може да бъде идеалното допълнение към практиката на финансовите услуги, ако се опитвате да развивате и поддържате бизнеса си.

Защо бих казал това, когато знаем, че повечето съветници никога не биха казали на своите клиенти да разпределят повече от 5% от портфолиото си за криптовалути?

Адам Блумберг е сертифициран финансов плановик и се занимава с финансови услуги от 12 години. Той е и съосновател и главен преподавател в Interaxis, компания, която се опитва да преодолее образователната разлика между цифровите активи и традиционните финанси. Той ще се присъедини към конференцията на Bitcoin for Advisors на CoinDesk на 9-10 ноември, за да проучи предимствата на цифровите активи.

Отговорът е в демографските данни и инвестиционните навици, стилове, нужди и цели на онези, които го правят и може да се окажат привлекателни за крипто. Gen X и хилядолетия са живели с интернет почти през целия си възрастен живот. Те са свикнали да имат всички свои услуги при поискване и да имат възможност да проверяват фактите и цените на всичко.

Абонирайте се за Blockchain Bites, ежедневната ни актуализация с най-новите истории.
Вашата електронна поща
АБОНИРАЙ СЕ
С регистрацията ще получавате имейли за продуктите на CoinDesk и се съгласявате с нашите условия и политика за поверителност.
Проверката на цените се превърна в норма при финансовите съветници преди повече от десетилетие, което доведе до възхода на робо-съветниците. Бях в началото на кариерата си в FA, когато стартираха Betterment и Wealthfront и видях привлекателността. Вече имах клиенти, които ме питаха за моите такси и как те са били оправдани предвид връщанията.

Други съветници просто си казваха – и един на друг – не можеха да бъдат заменени от компютър. „Нашите работни места са твърде важни.“ И сега съветниците са срамежливи по отношение на крипто, рискувайки да пропуснат следващата разрушителна тенденция в индустрията.

Понастоящем робо-съветниците имат над 100 милиарда долара активи под управление (AUM), а средната възраст на инвеститорите е доста под 40. Тези инвеститори не виждат необходимостта да плащат над 1% на финансови съветници, които са направили малко повече от преминаване функцията за инвестиране на трети страни, които са начислили допълнителни такси, само за да се представят по-слабо от пазара.

ИСТОРИИТЕ ИМА ИМА СЪВЕТНИЦИ, КОИТО ДА КАЖАТ НА КЛИЕНТИТЕ И ИНФРАСТРУКТУРАТА СИ ИЗГРАЖДА, ЗА ДА ПОМОГНЕ ДА НАПРАВИ КРИПТО УМНА ИГРА ПРИ ФИНАНСОВО ПЛАНИРАНЕ.

В допълнение, наблюдаваме растежа на Robinhood, където 80% от потребителите са хилядолетия, както и приложения като Acorns и Stash, които предлагат първо цифрово и изключително адаптивно изживяване.

Моралът тук е, ако Gen X и хилядолетни инвеститори искат определен начин да инвестират, спестяват или извършват транзакции, те ще го намерят и ще помогнат за диктуването на таксите и услугите. Вероятно крипто представлява следващата граница на инвестиране.

Нека разгледаме отношението на тази група към инвестирането. Според CB Insights 33% от милениумите изобщо не мислят, че ще им трябва банка, а 83% изразяват отвореност към алтернативни инвестиционни стратегии.

В момента възрастовата група с най-голям брой биткойн инвеститори е групата 25-34, според Grayscale (като CoinDesk, единица от Digital Currency Group). Въпреки това средната възраст за тези, които се интересуват от биткойн е 42, или тези, които са в своя пик и нарастват години на печалба!

Прочетете повече: Повече от половината финансови съветници искат по-добро регулиране, преди да инвестират в Crypto

Съчетайте тези статистически данни с факта, че тази група ще наследи над 60 трилиона долара през следващите три десетилетия и ще бъде умножена до пет пъти своето богатство до 2030 година.

Това, което имате, е група интелигентни инвеститори с нарастващи доходи и богатство, които знаят в какво искат да инвестират и са предпазливи да плащат допълнителни такси.

Crypto дава възможност на финансовите съветници да предложат нещо на тези по-млади инвеститори, за което много съветници не могат или няма да говорят. Клиентите го искат и искат помощ от своя съветник. Повече от половината от анкетираните от Grayscale заявиха, че биха били по-мотивирани да инвестират в биткойн, ако техният съветник го препоръча.

Крипто може да се впише в променящата се структура на таксите и предлаганите услуги. За съветници, които предлагат абонамент, фиксирана такса, почасови услуги или услуги по проекти, крипто решенията се вписват много добре. Воденето на разговори за това къде крипто има смисъл и помагането на клиентите да разберат, купуват, безопасно съхраняват и отчитат крипто е изключително необходимо от инвеститорите на дребно.

Crypto също така дава възможност на съветниците да предлагат алтернативни инвестиции на клиенти, които иначе не биха могли да се квалифицират като акредитирани инвеститори. От протоколни жетони до предложения на Reg A +, крипто инвестициите могат да се разглеждат като силно ликвиден, ниско минимален, алтернативен риск актив, в който това поколение е много по-отворено за инвестиране.

Въпреки че много финансови плановици се отказаха от робоинвестирането поради предполагаеми опасности, важно е да се отбележи, че криптовалутите не трябва да се ограничават в поток от приходи на съветник. Например, ако финансов съветник използва AUM като основен източник на такси, това може да се поддържа или чрез средства на платформи за попечителство, или чрез трети страни или по отделно управляван акаунт.

Основното е, че тази силно търсена демографска група от клиенти се интересува от алтернативни инвестиции и по-специално от крипто. Възможността за поне разговори с тях, разбирането къде се вписва в портфолиото и възможността да го свържете с финансовия си живот и цели е голяма стъпка към спечелването на нарастващия им бизнес. Способността да се предоставят различни такси и структури за предлагане е още по-важна, тъй като моделите на приходи от финансови услуги продължават да се променят.

Биткойн и други криптовалути имаха голяма година по отношение на признаването и приемането. Биткойнът постигна значителни печалби в сравнение с традиционните индекси като S&P 500, докато PayPal подготвя функция за крипто разплащания, показвайки, че индустрията не е само за търговия на тъмни пазари.

Историите са там за съветници, които да разкажат на своите клиенти, и се изгражда инфраструктура, която да помогне да се направи крипто интелигентна игра във финансовото планиране. Време е финансовите съветници да посрещнат бъдещето на цифровите инвестиции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *