Въпреки Covid кризата, Индия отчита най-високата скорост на строителство на магистрали в страната

Индия постави световен рекорд за построяване на 2,5 км 4-лентов бетонен път само за 24 часа и 26 км еднолентов битумен път за 21 часа. 

Ръководството на магистралното строителство в Индия казва, че въпреки Covid кризата, се наблюдава огромно развитие в инфраструктурния сектор. По време на локдауна, предизвикан от Covid-19, строителството на магистрали в страната рязко се е увеличило, заяви министърът на Министерство на автомобилния транспорт и магистралите – Нитин Гадкари. В пост в Twitter той съобщи, че през финансовата 2020/2021 г. строителството на магистрали е достигнало до 36,5 км на ден, което е най-високата скорост на строителство на магистрали в страната до момента. Според Гадкари, световният рекорд също е поставен от Индия, като е построил 2,5 км 4-лентов в рамките на 24 часа и 26 км еднолентов битумен път за 21 часа.

Полагат се специални усилия за поддържане на тази строителна скорост, казва още Гадкари. Тези усилия се изразяват в подкрепа за изпълнители, директно заплащане на подизпълнители, облекчаване на договорните условия и хранителни и медицински заведения за работниците на място. 

В опит да осигури контрол на качеството в тези проекти, строителството на магистрали се извършва в съответствие с най-високите стандарти на IRC, както и спецификациите на MoRTH, споделя още той. Освен това за актуализиране на политическите насоки, както и за преглед и издаване на указания за подобряване на системата за качество, е създадена зона за контрол на качеството, добави министърът.

Междувременно Гуджарат е готов да се похвали с нов изграден коридор. Наскоро министърът на автомобилния транспорт и магистралите също заяви, че неговото министерство посвещава 3,75 километров построен коридор Deesa на хората от Банасканта, щата Гуджарат. Пътят, част от коридора Изток-Запад, ще разделя градския и магистралния трафик, като по този начин ще сложи край на задръстванията, заяви още Гадкари. Скоро министерството на автомобилния транспорт и магистралите ще посвети още много такива национални магистрални проекти в щата Гуджарат, каза той.

Източник: Financialexpress

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *