Високоскоростна широколентова връзка за островите Андаман и Никобар

Министър-председателят на Индия Шри Нарендра Моди ще открие нов оптичен фибро подводен кабел на 10 август 2020 г., който ще свърже Шенай и порт Блеър. Кабелът ще свързва също Swaraj Dweep (Havelock), Little Andaman, Car Nicobar, Kamorta,Great Nicobar, Long Island and Rangat. Тази свързаност ще даде възможност за доставяне на по-бързи и по-надеждни мобилни и наземни комуникационни услуги до Андамански и Никобарски острови, така че да ги направи равноправни с другите части на Индия.
След като бъде въведена в експлоатация, подводната връзка ще предоставя честотна лента от 2 х 200 гигабита в секунда {Gbps) между Chennal и Port Blair, и 2 x 100 Gbps между PorlBlair и другите острови.Това е огромно постижение от гледна точка на потрбителски, управленски и стратегически причини. 4G мобилните услуги, които бяха ограничени поради ограничената ширина на честотната лента, също получават мощен тласък.
Подобрената електронна широколентовата връзка ще стимулират многократното заетостта на островите, ще даде тласък на икономиката и ще повиши стандарта на живот. По-добрата връзка ще допринесе за реализиране на електронно правителство, телемедицински и телеобразователни услуги. Малките предприятия могат да се възползват от възможностите на електронната търговия, а образователните институции ще използвата връзката за електронно разпространение и споделяне на знания. Аутсорсинг услугите и други средни и големи предприятия също ще са оБлагодетелствани от по-добрата свързаност.
Проектът се финансира от правителството на Индия чрез USOF към Департамента по телекомуникации към Министерство на съобщенията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *