Вижте кои страни отвориха границите си за индийски туристи

Тъй като случаите на Covid-19 намаляват в повечето части на света, страните започнаха да отварят границите си за чуждестранни пътници. На 1 ноември Тайланд разреши влизане без карантина на напълно ваксинирани пътници от 63 страни, включително Индия.

Базираната в Хайдерабад Bharat Biotech Covaxin и Covishield на AstraZeneca са двете широко използвани ваксини в Индия. Австралия вече одобри Covishield, произведен от базирания в Пуна Serum Institute. Сега ваксинираните с Covaxin също ще се считат за напълно ваксинирани в Австралия.

Не само това, Министерството на външните работи на Индия информира, че още пет държави са признали сертификата за ваксинация на Индия, включително Естония, Киргизстан, Щат Палестина, Мавриций и Монголия.

Ето и списък на някои страни, които са разрешили посещението на индийски туристи:

Великобритания

Обединеното кралство освободи напълно ваксинираните от изискването за карантина. Напълно ваксинираните индийци могат да пътуват до Обединеното кралство, но трябва да направят тест за Covid на втория ден от пристигането си. Пътниците ще трябва също да попълнят формуляр за локация на пътници 48 часа преди да пристигнат в страната. Въпреки това ще се считате за напълно ваксиниран, ако сте приели втората доза от ваксината най-малко 14 дни преди да пристигнете в Обединеното кралство. Денят, в който сте получили последната си доза, не се брои за един от 14-те дни.

Канада

Канада разреши директни полети от Индия. Transport Canada миналия месец обяви, че директните полети от Индия могат да кацат в Канада с допълнителни мерки за обществено здраве. „Пътуващите трябва да имат доказателство за отрицателен молекулен тест за COVID-19 от одобрената лаборатория Genestrings на летището в Делхи, взет в рамките на 18 часа след планираното отпътуване на техния директен полет за Канада“.

Австралия

Австралийският регулатор на лекарства и медицински изделия в понеделник официално призна индийската ваксина Covaxin. Днес Администрацията за терапевтични стоки (TGA) определи, че Covaxin, произведена от Bharat Biotech, ще бъде „разпознат“ с цел установяване на ваксинационен статус на пътника, съобщи австралийският регулатор на лекарствата и медицинските изделия TGA. Важно е, че признаването на Covaxin означава, че много граждани на Индия, както и на други страни, вече ще се считат за напълно ваксинирани при влизане в Австралия.

Тайланд

Тайланд разреши на напълно ваксинирани индийци да влизат в страната без карантина от понеделник. Днес правителството на Тайланд обяви, че напълно ваксинирани пътници от 63 страни и територии ще имат право да влизат в страната без карантина, при условие че преминат тест за Covid при пристигането си. Индия фигурира в списъка от 63 държави.

Освен изброените по-горе държави, Малдивите, Непал, Кувейт, Шри Ланка, Чили, Турция, Египет, Бутан и Бахрейн също са позволили на индийците да влязат при някои условия като сертификат за ваксинация и документ за отрицателен тест за Covid. Пътуващите се съветват да прегледат насоките за пътуване на страната, която искат да посетят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *