Външният министър Харш Вардхан Шрингла пристига в Русия за двудневно посещение

FinancialExpress

Външният министър Харш Вардхан Шрингла пристигна в Русия за разговори с висши руски служители и за да даде тласък на специалното и привилегировано стратегическо партньорство между Индия и Русия и да обменя мнения по актуални въпроси от регионално и международно значение.Това е първото чуждестранно посещение на Шрингла тази година.

Посолството на Индия в Русия, след пристигането му, заяви в туит: „Укрепвайки Специалното и привилегировано стратегическо партньорство #IndiaRussia, външният министър @harshvshringla пристига в # Москва с двудневно официално посещение за провеждане на консултации с външните служби“.

Във видео съобщение, публикувано в Twitter, Шрингла каза: „Много съм щастлив, че съм тук, в този красив град Москва. Това е първото ми посещение извън Индия през Новата година. Пътувам в тези COVID времена, показва значението, което придаваме на нашите отношения с Русия ”. Той заяви, че очаква с нетърпение срещата си с заместника на външния министър на Русия Игор Моргулов. „Сигурен съм, че това ще бъде много-много ползотворна и продуктивна дискусия“, заяви външният министър по време на двудневното си официално посещение.

Той каза, че също ще се срещне с академици, медиен персонал и ще изпита руската култура. „Като цяло мисля, че сме на път да видим как можем да добавим инерция към и без това оживените отношения, много силно индийско-руско специално и привилегировано стратегическо партньорство. Благодаря ти. Спасибо вам (Благодаря ви на руски) “, каза Шрингла.

В понеделник в Ню Делхи Министерството на външните работи (МИЕ) заяви, че първото тазгодишно посещение в чужбина на външния министър в Москва, по покана на заместник-министъра на външните работи на Русия Моргулов, означава значението, което Индия отдава на своите близки и приятелски отношения с Русия .

„Външният секретар ще проведе следващия кръг от консултации на министъра на външните работи между Индия и Русия със заместник-министъра на външните работи Моргулов, по време на който двете страни ще разгледат цялата гама от двустранни отношения, включително предстоящия обмен на високо ниво“, се казва в него. МИЕ заяви, че двете страни ще обменят мнения и по актуални въпроси от регионално и международно значение.

„Въпреки пандемичната ситуация с COVID-19, Индия и Русия поддържат инерцията на Специалното и привилегировано стратегическо партньорство между двете страни“, добави МИЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *