Уникалната маркетингова идея на индийски фермер привлича хора от 32 държави и му помага да печели

Преминавайки към биологично земеделие, Purushottam Sidhpara от Джунагад, Гуджарат, намали разходите с 40% и потреблението на вода с 20%, като същевременно спечели поръчки за износ от 10 държави.

TheBetterIndia

P urushottam Sidhpara е един от многото фермери в Индия, които практикуват биологично земеделие или земеделие без използването на пестициди и химикали. Освен качеството и органичния компонент на продукцията му, това, което отличава земеделието на този 50-годишен мъж, е неговата маркетингова стратегия. 

Базиран в село Джамка в района на Сауращра в Гуджарат, той наследи фермите от баща си на 18 години и разраства бизнеса през годините. От зърнени храни, бобови растения, подправки, зеленчуци до плодове, Sidhpara продава почти всичко в Индия и 10 други страни. 

Що се отнася до маркетинговата му стратегия, повечето хора не вярват на твърденията му, че никога не е харчил и стотинка за онлайн маркетинг. Това, което той използва, е топлото му гостоприемство.

„ Атити Дево Бхава е чувство, което приемам сериозно. Каня потенциалните си дилъри или клиенти във фермата ми, където те могат да останат при мен за няколко дни. Показвам им подробно моя селскостопански процес, осигурявам ястия, направени от фермерските ми култури и отговарям на всички техните запитвания, без да таксувам нито стотинка. Ако харесват храната, която ядат, ние си разменяме номера, за да правим поръчки. Също така им давам редовни актуализации в Whatsapp относно прибирането на реколтата. Това помага да се спечели тяхното доверие и лоялност “, казва Сидпара пред The Better India 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *