Учен от индийски произход намира нови доказателства за начина, по който животът е започнал на Земята, въпреки всички опоненти

Автор: Sarthak Dogra Източник: IndiaTimes

Акценти
Водено от Ramanarayanan Krishnamurthy от Scripps Research в Калифорния, изследването подчертава, че обикновено съединение, наречено диамидофосфат (DAP), е причинило възможния произход на първата форма на живот на Земята.
Изследването описва химическа реакция, която евентуално би могла да събере изграждащи ДНК блокове, известни като дезоксинуклеозиди, в нишки от първична ДНК
„Това откритие е важна стъпка към разработването на подробен химичен модел за това как са възникнали първите форми на живот на Земята“, каза Кришнамурти
Новото проучване на Кришнамурти ще действа като солидна основа за по-обширни изследвания върху самовъзпроизвеждащи се ДНК-РНК смеси.

Ново проучване на изследовател от индийски произход хвърля светлина върху произхода на живота на нашата планета. Според откритието, направено в новото проучване, ранните форми на живот на Земята са се оформили чрез комбинация от ДНК и РНК.

Водено от Ramanarayanan Krishnamurthy от Scripps Research в Калифорния, изследването подчертава, че просто съединение, наречено диамидофосфат (DAP), е причинило възможния произход на първата форма на живот на Земята. Съединението е съществувало на Земята, преди да е възникнал животът.

Изследването описва химична реакция, която евентуално би могла да събере изграждащи ДНК блокове, известни като дезоксинуклеозиди, в нишки от първична ДНК. Процесът може да е протичал преди каквато и да е форма на живот и свързаните ензими да съществуват.
Сега публикувани в списание за химия Angewandte Chemie, констатации от проучването потвърждават възможността първите форми на живот на Земята да са смеси от ДНК и нейната близка химическа братовчедка РНК. Предполага се, че двете съединения са се образували заедно като продукти на подобни химични реакции.

„Това откритие е важна стъпка към разработването на подробен химически модел за това как са възникнали първите форми на живот на Земята“, казва Кришнамурти, доцент по химия в Scripps Research и старши автор на изследването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *