Стратегията на Индия за справяне с COVID-19 даде своя резултат, икономиката скача нагоре

IndiaTimes

„Дилемата за правителствата по целия свят беше създаването на баланс между защитата на живота и препитанието. Индия пое по пътя на строго блокиране, за да разшири здравната инфраструктура и се съсредоточи върху човешкия живот. Тази стратегия даде своя резултат „, каза президентът на Ficci Sangita Reddy.

Президентът на Ficci Сангита Реди заяви в неделя, че стратегията на Индия за справяне с кризата с COVID-19 е дала резултат и икономиката на страната ще отскочи и ще излезе по-силна.

Реди отбеляза, че БВП за производството и услугите се е възстановил до 56,8 и 49,8, съответно през септември 2020 г.

Освен това се наблюдава увеличаване на обема на сметките по електронна поща, подобряване на приходите от товарни превози на основни стоки, положителен ръст на износа и най-значително увеличение на колекциите от GST през септември до ниво почти преди COVID-19.

„Тези постепенни тенденции са успокояващи и трябва да бъдат поддържани, както и по-нататъшни инициативи като потреблението.“ Реди заяви, че присъщите икономически сили и устойчивост на Индия остават непокътнати.

„Предвид прогресивните политики, въведени от правителството, съществуват основни планове за развитие на инфраструктурата, голям потребителски пазар, всички сочат към значителен резерв за растеж“, каза Реди.

Тя подчерта жизнеността на индийските предприемачи, които винаги са в състояние да открият възможност и да се движат активно, възможностите и усърдието на нейната работническа класа, ангажираността на фермерите и енергията на младото население, което търси по-добро бъдеще, изразявайки увереност, че страната е в състояние да отскочи и да излезе по-силна от тази криза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *