Спешната ситуация ни напомня, че демокрациите, когато са тествани, се борят устойчиво: Milind Deora

МУМБАЙ: По повод 45 години налагане на извънредни ситуации в Индия от правителството на Индира Ганди, лидерът на конгреса Милинд Деора в четвъртък заяви, че спешните ситуации ни напомнят, че демокрациите, когато са тествани, се борят устойчиво.

Бившата премиерка Индира Ганди наложи спешна помощ на 25 юни 1975 г. и тя продължи до 21 март 1977 г.

В Туитър Деора, която се смята за близък приятел на семейство Ганди, заяви, че демокрацията е постоянна работа, която изисква ангажираност, саможертва и честна интроспекция.

„Спешната ситуация ни напомня, че демокрациите, когато са тествани, се борят устойчиво. Това важи и за политическите партии. Демократичните организации се адаптират по-добре и преодоляват предизвикателствата. Демокрацията е постоянна работа, която изисква ангажираност, жертва и честна интроспекция“, туитира Деора.

По-рано през деня премиерът Нарендра Моди заяви, че Индия никога няма да забрави онези, които са направили върховни жертви, за да запазят демокрацията през спешните дни.

В туитър на хинди, премиер Моди каза: „Преди 45 години на този ден Индия беше поставена под извънредно управление. Онези, които се бориха и се бориха за демокрацията в Индия, се сблъскаха с изтезания. Изказвам най-дълбоко уважение към тях. Индия никога няма да бъде забравят жертвите им. „

По-рано днес вътрешният министър на Съюза Амит Шах се насочи към Конгреса, като заяви, че алчността на едно семейство към властта води до налагането на извънредна ситуация. „На този ден преди 45 години алчността на едно семейство към властта доведе до налагането на Бърза помощ. нацията беше превърната в затвор. Пресата, съдилищата, свободното слово … всички бяха стъпкани. Зверствата бяха извършени върху бедните и потиснатите „, туитира Амит Шах

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *