SBI ATM Измами: Банката удължава OTP-базирани тегления на пари в брой на 24 × 7

SBI разшири тегленето на банкомати, базирани на OTP, до 24 × 7 за Rs 10 000 и повече на всички банкомати на SBI в сила от 18 септември 2020 г. Следователно става важно за всеки притежател на спестовна сметка на SBI да регистрира или актуализира мобилните си номера в банката . Последната инициатива на SBI ще помогне да се осигури безопасност и защита на притежателя на акаунт от измами и минимизиране на неоторизирани транзакции.

С цел да укрепи своята система за сигурност на банкоматите и да защити клиентите, най-големият кредитор в страната, Държавната банка на Индия (SBI), е въвела OTP базирани тегления на над 10 000 Rs между 20:00 – 8:00 ч. Чрез банкомати на SBI от 1 януари 2020 г. Сега , Банката удължава тегленето на пари в брой, базирано на OTP, за Rs 10 000 и повече през целия ден във всички банкомати на SBI в страната, считано от 18 септември 2020 г.

За теглене на Rs 10 000 и повече, притежателите на SBI дебитни карти вече трябва да въвеждат OTP, изпратен на регистрираните им мобилни номера, заедно с ПИН кода на дебитната си карта всеки път.

С въвеждането на система за теглене на пари в брой 24 × 7, базирана на OTP, SBI допълнително засили нивото на сигурност при теглене на пари в брой от ATM. Прилагането на тази възможност през целия ден би предотвратило притежателите на дебитни карти на SBI от риска да станат жертва на измамници, неразрешено теглене, обезмасляване на карти, клониране на карти и други подобни.

OTP е генериран от системата цифров низ от символи, който удостоверява потребителя за една транзакция. След като клиентите въведат сумата, която искат да изтеглят, екранът на банкомата ще поиска OTP, където те ще трябва да въведат същото получено на регистрирания си мобилен номер. Услугата за теглене на пари в брой, базирана на OTP, е достъпна само в банкоматите на SBI, тъй като тази функционалност в банкомати, които не са SBI, не е разработена в National Financial Switch (NFS).

Съгласно системата за теглене, базирана на OTP, клиент не може да тегли повече от 10 000 рупии от банкомата на банката, без да предостави OTP, получен от регистрирания му мобилен номер.

Така че, от 18 септември, всяко теглене на пари в размер над 10 000 рупии по всяко време през деня, притежателят на дебитната карта ще трябва да предостави OTP, получени на мобилния си телефон, заедно с ПИН кода на дебитната карта.

По материал на financialexpress

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *