Резултати за Reliance Power Q2: Печалбата нараства двойно до 106 рупии, приходите са се увеличили със 17%

Chitranjan Kumar BusinessToday

Натоварената с дългове компания е изплатила 894 крони заем през първите шест месеца на текущата фискална програма и планира да изплати около 2290 рупии през втората половина на през 2021

Водената от Anil Ambani Reliance Power в четвъртък отчете над два пъти скок в консолидираната си нетна печалба от 105,67 крони за второто тримесечие, приключило на 30 септември 2020 г., на фона на по-високите приходи. Компанията Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group е отчела консолидирана нетна печалба от 45,06 крони през същото тримесечие на годината, се казва в регулаторна декларация.

За тримесечието от юли до септември на текущата фискална година натоварената с дългове компания, която преди е била Reliance Energy Generation Limited, отчита общ доход от 2626,49 крони в сравнение с 2 239,10 крони за периода преди година, регистрирайки годишен ръст на 17,3 на сто.

Въпреки продължаващата пандемия на COVID-19, компанията е изплатила 894 крони заем през първите шест месеца на текущата фискална програма и планира да изплати около 2290 крори през втората половина на финансовата 2010 г., което допълнително ще подобри съотношението на собствения си дълг.

Компанията има непогасени задължения към кредиторите и текущите й задължения надвишават текущите активи към 30 септември 2020 г. Тя е уверена в изпълнението на задълженията чрез генериране на достатъчни и навременни парични потоци чрез монетизиране на оборудване за електроцентрали на база газ и други активи на определени дъщерни дружества, като също така реализират сумата от текущи регулаторни или арбитражни искове.

Прочетете още: Върховният съд в Делхи изпраща съобщения до китайските заемодатели по молбата на Анил Амбани

Като се има предвид зависимостта от тези съществени несигурни събития и реализацията на активи, той е уверен, че такива парични потоци ще му позволят да обслужва дълга си и да изпълнява задълженията си в нормалния ход на своя бизнес, добави той.

По отношение на въздействието на COVID-19, Reliance Power заяви, че е станало свидетел на рязък спад в търсенето на електроенергия по време на блокирането, предимно от промишлени и търговски сегменти на потребителите, но се е върнал към нормалното си ниво при постепенно премахване на ограниченията.

Anil D. Ambani, the Chairman of Reliance Power

„Освен това степента, до която пандемията COVID-19 ще повлияе на резултатите на компанията, ще зависи от бъдещите развития, които са крайно несигурни, включително, наред с други неща, всяка нова информация относно тежестта на пандемията; всяко действие за ограничаване на нейното разпространение или смекчаване на въздействието му независимо дали е упълномощено от правителството или е избрано от компанията и по-нататъшно развиващо се въздействие върху разпределителните предприятия по отношение на търсенето на електроенергия; микс от потребление; получена средна тарифа реализация; събиране на сметки от потребители и подкрепа от съответните държавни правителства и банки и финансови институции, включително тези, фокусирани върху финансирането на енергийния сектор “, се казва в него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *