Raymond Limited назначава Атул Сингх от Coca-Cola да ръководи групата

BestMediaInfo

Raymond Group е индийски търговец на платове и мода, създаден през 1925 г. Произвежда плат за костюми с капацитет от 31 милиона метра вълна и смесени тъкани от вълна.

Сингх работи в Coca-Cola в продължение на около две десетилетия на няколко висши ръководни позиции и завърши пътуването си там като председател, Азиатско-тихоокеански регион и ръководи бизнеси в 25 държави.

Реймънд обяви назначаването на Атул Сингх за ръководител на групата.

Комитетът по номинациите и възнагражденията на Raymond Limited препоръча назначаването му като изпълнителен заместник-председател на борда на Raymond Limited при условие и след осигуряване на необходимите регулаторни разрешения.

Сингх идва с разнообразен опит от над 35 години водещ бизнес в няколко географски области по света. Сингх работи в Coca-Cola в продължение на около две десетилетия на няколко висши ръководни позиции и завърши пътуването си там като председател, Азиатско-тихоокеански регион и оглави бизнеси в 25 държави.

Преди да се присъедини към Coca-Cola, Сингх работи в Colgate-Palmolive в продължение на 10 години, където заема няколко ръководни позиции в световен мащаб. Последният му престой в Colgate-Palmolive беше Country Manager, Нигерия.

Гаутам Хари Сингхания, председател и управляващ директор, Реймънд каза: „Винаги съм вярвал във философията за разграничаване на собствеността и управлението, която внася глобален опит и добро управление. Реймънд е в повратна точка и е поел по пътя към организация, готова за бъдещето, която да постигне печеливш растеж и отключване на стойност. Тъй като сме на път да завършим 100 години от нашето съществуване, силното лидерство на организацията ще ни тласне да разширим бизнеса си както на вътрешния, така и на световния пазар. С безупречния си опит, аз съм уверен, че Atul ще даде своя опит, за да може Raymond да поддържа и расте във всеки от бизнесите, които управляваме.“

Синг каза: „Raymond е една от най-реномираните местни марки от Индия и има огромен потенциал за растеж. Много е вълнуващо да бъдеш част от пътуването на трансформацията и да водиш организацията до нейната стогодишна година. Очаквам с нетърпение да допринеса и да начертая път за растеж на организацията и създаване на стойност за акционерите.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *