Повод за гордост! Индия се сдобива с най-доброто летище със система за управление на въглерода в Азиатско-Тихоокеанския регион

Дебджит Синха FinancialExpress

Международното летище Delhi International Airport Limited (DIAL), ръководено от GMR, заяви, че има за цел да стане летище с нулеви емисии до 2030 г.

Летище Делхи се превърна в първото летище в Азиатско-Тихоокеанския регион, което е постигнало акредитация от ниво 4+ в рамките на програмата за акредитация на летищата на International Airport (ACI). Това означава, че международното летище Индира Ганди (DEL) в националната столица е признато за най-доброто летище в управлението на намаляването на въглеродните емисии в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Още през 2016 г. летище Делхи стана първото летище с неутрални въглеродни емисии в Азиатско-Тихоокеанския регион 2016. Воденото от GMR Delhi International Airport Limited (DIAL) заяви, че има за цел да стане летище с нулеви въглеродни емисии до 2030 г.

Какво представлява ACI акредитацията на летището за въглерод?

Летищната акредитация на въглерод е глобалният стандарт за управление на въглерода в летищната индустрия. Целта му е да насърчи и даде възможност на летищата и заинтересованите страни да прилагат най-добрите практики в управлението на парниковите газове (ПГ) и да постигнат намаляване на емисиите. Програмата за акредитация на летищни въглеродни емисии на ACI стартира през 2009 г. Програмата за акредитация на летищни въглеродни емисии на ACI стартира през 2009 г. Първоначално имаше 4 нива – „Ниво 1: Картографиране“, „Ниво 2: Намаляване“, „Ниво 3: Оптимизация“ и „Ниво 3+ Неутралност“. Това беше най-високото ниво на акредитация по това време и DIAL поддържа „Ниво 3+.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *