PM Modi се качва на първия хидроплан в Индия и предприема полет от Кевадия до Сабармати

FinancialExpress

След възпоменанието на Раштрия Екта Дивас при Статуята на единството, премиерът Нарендра Моди се качи на първия хидроплан на Индия и отбеляза старта му за други хора. В събота премиерът Моди откри хидроплан и пътува от Кевадия до брега на река Сабармати в Ахмедабад. С новите услуги Статуята на единството в Кевадия вече ще бъде свързана с брега на река Сабармати. Самолетът излита от езеро номер 3 близо до язовир Сардар Саровар.

Трябва да се отбележи, че в Индия услугите за хидроплан са започнати от авиационна компания SpiceJet. Правителството предоставя стимули и ползи за услугите чрез централната схема Udaan. Забележително е, че схемата е приложена в рамките на тристранно споразумение между министерството на гражданската авиация, правителството на Гуджарат и летищната администрация на Индия (AAI).

19-местният хидроплан (хидроплан Twin Otter 300) е нает от Spicejet и той ще превозва 14 пътници от статуята на Пател до брега на река Сабармати. Това ще подобри свързаността и ще намали времето за пътуване между двете места. Разбира се, Сабармати в Ахмедабад е на 200 километра от Кевадия и пътуването с автомобил отнема около четири часа. Сега времето ще бъде съкратено само до един час.

SpiceJet планира да изпълни четири обиколки на хидропланите за един ден. Това означава, че полетът ще се изпълнява осем пъти между Ахмедабад и Кевадия. Очаква се билетите да струват 4800 рупии за пътниците. Билети за двупосочно пътуване могат да бъдат резервирани и за хидроплана.

Междувременно правителствата на щата Андра Прадеш, Асам, Телангана, заедно с администрациите на Андаман и Никобар също бяха помолени да представят предложения за потенциални места, където водните летища могат да бъдат създадени, за да стимулират туристическия сектор. За Гуджарат подобни услуги са започнали от 31 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *