Пловдивски фирми отварят врата за инвестиции от Индия в Тракия икономическа зона

Днес в Ивент център „Махатма Ганди“ на Пловдив Тех Парк бе подписан меморандум за сътрудничество между „Пловдив Тех Парк“ АД и компания „ВюНау Инфотек“, чийто офис е позициониран в столицата Ню Делхи. Индийска компания е готова да инвестира над 20 милиона евро в построяването на DC – Център за информационни данни, и да осигури работа на над 50 служители в райно на Пловдив.

Фирмата е една от най-значимите в сферата на съхранение на данни и IT услуги за безпроблемно извършване на бизнес. Дейта центровете имат за цел да улеснят по-бързото и ефективно функциониране, като предоставят резултати и възможности за растеж на индустриите по целия свят. Точно такъв център ще бъде изграден в района на Куклен върху терен, който е собственост на Тракия икономическа зона.

“ Заявяваме пълната подкрепа от името на Община Пловдив за осъществяване на тази инвестиция“ , заяви по време на официалната церемония г-н Стефан Стоянов – зам.-кмет по „Образование, бизнес развитие и европейски политики” в Община Пловдив.

„Компанията „ВюНау Инфотек“ има 600 Дейта центрове в Индия и Сингапур. В България подобни центрове се намират само в София и във Варна, а Пловдив все още е една подходяща възможност за това. Идеята е в Пловдив да се изгради голям център за данни, който да е нещо като майка и да ръководи още няколко по-малки центрове, разположени в Бургас, Варна, района около Кюстендил и в северна България“, сподели Васка Стоянова – изпълнителен директор на Пловдив Тех парк.

Пловдив беше втората спирка на шестимата бизнесмени от ВюНау, които отпътуваха за Бургас и Варна, където ще завършат своята бизнес обиколка.

В рамките на 10-дневното си посещение гостите се срещнаха с Министъра на икономиката г-н Кирил Петков, с г-н Стамен Янев, директор на Българска агенция за инвестиции, с г-н Соломон Паси , г-н Максим Бехар, с експерти от Министерство на туризма, с ръководството на София тех парк, със зам.-кмета по Образование, бизнес развитие и европейски политики” в Община Пловдив г-н Стоянов и с ръководството на ПТП. Посрещнати бяха и от посланика на Индия в България НП Санджай Рана, а българският посланик в Индия НП г-жа Елеонора Димитрова е оказала огромна подкрепа за тяхното посещение.

         Кулминационна точка на визитата беше подписването на Меморандум за двустранно сътрудничество с ПТП на 26-ти август в Ивент център „Махатма Ганди”, което стана точно в 12.15 по стар индийски обичай за успешен бизнес. Специални гости на събитието бяха г-н Раджеш Лал – секретар на посолството на Индия в България и неговата съпруга.

Логистиката и комуникационната кампания бяха поети от друга пловдивска фирма Орфей Клуб Уелнес АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *